Synchroonzwemsters goed uit de startblokken

"startblok.jpg"Op zaterdag 28 september 2007 werden in het zwembad de Peppel in Beilen de eerste certificaten van dit jaar binnengehaald door de synchroonzwemsters van ZCNF'34. Bij het synchroonzwemmen moeten de eerste 5 diploma's worden gehaald door middel van diplomazwemmen. Elk diploma moet in drie sessies aan juryleden worden getoond waarbij alle aspecten van het synchroonzwemmen aan bod komen.

Bij elke sessie is een certificaat te verdienen en wanneer alledrie de certificaten verdiend zijn is het diploma binnen. Bij dit eerste certificaat moesten de meisjes laten zien dat ze de basisslagen goed beheersen, dat ze goed kunnen stuwen (zwemmen of juist stilliggen met alleen handbewegingen) en dat ze enkele basisfiguren goed kunnen uitvoeren. 

In het basishoudingdiploma haalde Ilse Weggemans haar eerste certificaat. Dit was des te knapper omdat ze nog maar enkele weken aan synchroonzwemmen doet. In het zeilbootdiploma werden certificaten gehaald door Diana Dam, Ilse Ekkels, Marja Sjoerdstra en Marije de Jong. In het balletbeendiploma haalden Lisa Bergsma, Nynke van der Heide, Anne Baudine van Vaals en Lisanne de Vries allevier hun certificaat. Daarnaast haalden Lisa Bergsma, Nynke van der Heide en Lisanne de Vries alledrie ook nog het eerste certificaat van het spagaatdiploma. Het Baracudadiploma leverde extra spanning op voor ZCNF'34. Voor het eerst werd er door meiden van de club gezwommen in deze moeilijkste categorie. Rianna Middelbos, Bianca Leupen en Yvonne Wijma lieten echter zien goed getraind te hebben en doorstonden alledrie dan ook met glans de test.