Figurenwedstrijd Raalte

"synchro01.jpeg"Afgelopen zaterdag werd in zwembad 'Tijenraan' in Raalte een wedstrijd georganiseerd door district 2 van het synchroonzwemmen. De synchroonzwemsters van ZCNF'34 waren daar actief met in totaal 9 meisjes. Met twee diploma's en vier limieten voor de Synchrobeat was het optreden zeer succesvol.
In de categorie age-1 zwommen 6 meisjes voor de vereniging uit Oosterwolde. Deze meisjes zwemmen dit seizoen voor het eerst in deze categorie en voelen zich nu meer en meer thuis in deze competitie. Rianna Middelbos haalde met 45,034 punten een zeer knappe 13e plaats. Hiermee bewees ze zichzelf een goede dienst omdat dit puntentotaal voldoende was voor het Age-1 diploma. Ook Yvonne Wijma behaalde het Age-1 diploma. Met haar puntentotaal van 44,246 behaalde zij een 15e plaats. Behalve het diploma, levert het beide dames ook een limiet op voor de Synchrobeat, de Nederlandse Jeugdkampioenschappen, van volgend jaar. Beide meisjes gaan volgend seizoen een nivo hoger zwemmen, in Age-2. Ook in Age-1 zwommen Diana Dam (43,401 punten), Lisanne de Vries (42,506 punten), Nynke van der Heide (42,022 punten) en Anne-Baudine van Vaals (39,468 punten).

In de categorie Age-2 zwommen drie meisjes voor ZCNF'34. Janny Vledder wist met 50,502 punten de 14e plaats te behalen, Bregje Tingen eindigde daar vlak achter, op een 15e plaats, met 50,376 punten. Beide dames waren al in bezit van het Age-2 diploma, maar verdienden wel beide een limiet voor de Synchrobeat van volgend jaar in Eindhoven. Hendrea Tingen maakte het trio compleet; met haar score van 47,314 bleef zij net buiten het bereik van de limieten.

De uitslagen van de figurenwedstrijd in Raalte is hier te vinden en de foto's op de fotopagina.