Interkring Age-2 Heerenveen

De synchroonzwemsters van ZCNF’34 waren zaterdag actief op een Interkringwedstrijd van het synchroonzwemmen. Deze wedstrijd, voor meisjes van 11 tot 15 jaar, werd goed bezocht; maar liefst  170 zwemsters uit het hele land waren naar Sportstad Heerenveen getogen om deel te nemen aan deze wedstrijd.

ZCNF’34 was met vijf meisjes actief op deze wedstrijd en hoewel er geen medailles mee naar huis werden genomen, werd er goed gezwommen. Voor de meeste meisjes is een landelijke wedstrijd een hele ervaring; door het grote aantal deelnemers wordt er met 4 jurypanels gezwommen maar ondanks dit moet er vaak lang gewacht worden voor het volgende figuur gezwommen kan worden. Al die tijd moet de concentratie vastgehouden worden en de spieren warm.

De wedstrijd, die onder leiding stond van Tinus Prins uit Oosterwolde, duurde dan ook meerdere uren. Trainster Albertine Vledder: “Deze wedstrijd is heel goed voor onze meiden; zo kunnen ze goed zien hoe meiden van andere verenigingen met hun sport omgaan qua trainingsuren en inzet. Dat is erg leerzaam en daar groeien ze alleen maar van”.

Uitslagen: Yvonne Wijma (43.833), Bianca Bos (42.706), Lisanne de Vries (42.699), Nynke van der Heide (42.473) en Rianna Middelbos (40.939).