Uitvoeringen 2010

Het afgelopen weekend stond voor de synchroonzwemsters van ZCNF’34 in het teken van de jaarlijkse uitvoeringswedstrijden. Bij deze wedstrijden wordt door solisten, duo’s en groepen op muziek gezwommen. Hierbij worden de zwemsters opgemaakt en voorzien van mooie badpakken om zo goed mogelijk voor de dag te komen. De uitvoeringswedstrijden zijn eigenlijk het synchroonzwemmen in zijn puurste vorm en er wordt door de verschillende verenigingen dan ook maandenlang aan gewerkt.
Voor de vereniging uit Oosterwolde werden de muziekstukken door de trainsters Albertine Vledder, Jetske Postema, Marja de Vries, Jantina Vledder en Gwenda Bult geschreven en ingestudeerd. De uitvoeringswedstrijden worden gehouden tussen 6 verenigingen uit Groningen, Friesland en Drenthe en beslaan twee dagen. Voor de lage categorieën was dat zaterdag 24 april in zwembad De Peppel in Beilen en voor de hoge categorieën zondag 25 april in Sportstad Heerenveen.

Op zaterdag werden de meeste medailles binnengehaald. Toen zwommen de meeste zwemmers van ZCNF’34. In de categorie basishouding zwom Katja Veldhuizen haar solo op muziek van Dario. Ondanks dat het haar eerste uitvoeringswedstrijd was haalde zij een mooie 5e plaats. In de categorie Zeilbootdiploma greep Maike van der Heide net naast de medailles door met haar vertolking van de Macarena op de vierde plaats te eindigen. De eerste medaille werd verdiend door Moniek Bos in het Balletbeendiploma. Zij zwom in een prachtige uitvoering van Mary Poppins naar de gouden medaille. In het Spagaatdiploma voegde Marije de Jong daar een zilveren medaille aan toe, alhoewel het slechts drietiende punt scheelde met de eerste plaats. Bij de duetten werd in de categorie Basishouding gezwommen door Jasmijn Banis en Angela Voskuilen. Ook voor deze twee jonge zwemsters is dit het eerste jaar dat zij meezwemmen en dat deden ze zeer goed; hun “Kung Fu Panda” vertolking leverde hen een bronzen medaille op. Een gouden medaille was er voor de zusjes Weggemans. Rianne en Ilse zwommen samen een duet in de categorie Balletbeen en dat leverde hen een eerste plaats op. Marije de Jong verdiende haar tweede medaille, ook een zilveren, door samen met Marja Sjoerdstra de tweede plaats te halen in de categorie Spagaatdiploma. Als laatste moesten de zwemsters uit Oosterwolde zwemmen als ploeg en ook hier ging het goed. De groep, bestaande uit Katja Veldhuizen, Jasmijn Banis, Angela Voskuilen, Ilse Weggemans, Rianne Weggemans, Moniek Bos en Maike van der Heide, zwom zeer goed en werd uiteindelijk derde, zodat alle zwemsters in de medailles vielen.


De zondag stond in het teken van de hogere categorieën, hierbij was ZCNF’34 vertegenwoordigd met 2 soli, 1 duet en een groepsnummer. De eerste solo werd door Anne Baudine van Vaals gezwommen in categorie Age-1. Deze categorie is vrij populair want Anne Baudine moest zwemmen in een groot deelnemersveld maar slaagde er toch in een mooie 7e plaats te bemachtigen met haar uitvoering van Queen. De tweede solo was van Janny Vledder in Age-2. Deze zwemster heeft al eerder laten zien hoog te kunnen eindigen en ze overtrof de verwachtingen door een 2e plaats op te eisen en dus met een zilveren medaille naar huis te gaan. Het duet in Age-2 werd gezwommen door de zusjes Bregje en Hendrea Tingen. Ook deze twee zwemsters gingen met een zilveren medaille naar huis, al had er wellicht meer in gezeten. Door een tegenvallende geluidskwaliteit in het zwembad maakten ze enkele foutjes waardoor ze net tweetiende punt tekort kwamen voor de gouden medaille. Het groepsnummer werd door 8 zwemsters gezwommen op muziek van Michael Jackson. De groep liet prachtige combinaties zien waaronder een stunt met Hendrea Tingen die, rechtop staand, tot aan haar enkels uit het water werd getild door de rest van de groep. De groep, bestaande uit Nynke van der Heide, Lisanne de Vries, Bregje Tingen, Hendrea Tingen, Janny Vledder, Bianca Bos, Rianna Middelbos en Yvonne Wijma, ging uiteindelijk naar huis met wederom een zilveren medaille.