Limieten voor synchroonzwemsters

Afgelopen zaterdag 18 februari nam een kleine groep synchroonzwemsters van ZCNF'34 deel aan een wedstrijd in Raalte. Deze wedstrijd wordt elk jaar eind februari gehouden en is de laatste kans nog limieten te halen voor de Synchrobeat of het NJK, de nationale kampioenschappen voor respectievelijk meisjes tot 16 en 18 jaar. Twee zwemsters van ZCNF'34 waren al verzekerd van deelname aan deze wedstrijden. 

Moniek Bos had zich al geplaatst voor de Synchrobeat en Janny Vledder voor het NJK. Moniek Bos zwom de wedstrijd in Raalte als een soort extra training. Met een puntentotaal van 45,680 haalde Bos haar derde limiet binnen en liet daarmee zien goed in vorm te zijn. 

 
Twee andere zwemsters –  Bianca Bos en Marije de Jong – grepen deze wedstrijd aan om hun limieten compleet te krijgen en zo deelname aan de Synchrobeat veilig te stellen. Zij slaagden daar ten dele in. Bianca Bos zwom een mooie score van 49,287 punten en haalde zo haar tweede limiet. De Jong had pech want haar score van 46,089 was net te laag voor een limiet. Toch heeft ook De Jong reden genoeg om niet al te lang hierover te treuren; zij is door bondscoach Leonie Cornielje uitgenodigd deel te nemen aan het opleidingscentrum Synchroonzwemmen. Er zijn in Nederland drie centra waar synchroonzwemtalenten extra training krijgen: Eindhoven, Raalte en Haarlemmermeer. De Jong zal gaan trainen in Raalte.