Synchroonzwemsters in de prijzen

Zaterdag 29 september zwommen de synchroonzwemsters van ZCNF’34 hun tweede figurenwedstrijd van het seizoen. Plaats van handeling was dit weekend zwembad De Welle in Drachten. De vereniging uit Oosterwolde stond met 15 meisjes aan de start en nam een aantal prijzen mee naar huis. 

De eerste prijs kon al in ontvangst genomen worden voordat er gezwommen was. Elk jaar wordt de Woldhuisbokaal uitgereikt aan meisjes die in het seizoen ervoor een bijzondere prestatie hebben geleverd. Dit jaar viel de eer te beurt aan Moniek Bos van ZCNF. Zij zwom vorig jaar een goed seizoen met voor haar de topprestatie door haar deelname aan de Synchrobeat, de NK voor meisjes tot 12 jaar. In de 18 jaar dat de Woldhuisbokaal bestaat is het de vierde keer dat ZCNF in de prijzen valt. Eerder vielen al Saskia Schoenmaker, Yvonne Wijma en Kim Bilstra in de prijzen.

In de categorie Age-1 zwom een groot aantal meisjes voor wie het nog aardig nieuw is. Zij moeten nog wennen in hun eerste jaar bij de grote meiden. Toch waren de prestaties goed. Angela Voskuilen zwom een puntentotaal bij elkaar van 40.542 en haalde hiermee een gouden medaille bij de b-meisjes. Dat zijn de oudere meisjes bij Age-1. Verdere uitslagen: Kim de Vries (40.018), Maike van der Heide (39.378), Jasmijn Banis (39.370), Elina Kortleve (38.736), Carina van Vaals (37.616).

In Age-2 zwommen 6 meisjes van ZCNF. Hier haalde Anne Baudine van Vaals een mooie prestatie door bij de b-meisjes de bronzen medaille te halen met een score van 40.143. Verdere uitslagen: Marije de Jong (46.850), Moniek Bos (43.421), Marja Sjoerdstra (42.507), Ilse Weggemans (40.813) en Rianne Weggemans (39.575). Trainster Albertine Vledder toonde zich redelijk tevreden over de zwemsters: “als de meiden nog wat meer trainen op hoog uit het water komen, dan kunnen ze nog veel bereiken”.

Bij de junioren was het startveld kleiner. Door ziekte was de helft van de junioren van ZCNF geveld zodat er slechts drie meisjes aan de start stonden. Janny Vledder hield de eer hoog door met haar puntentotaal van 56.357 tweede te worden en tevens een limiet te halen voor de NJK. Omdat zij ook al een limiet had is haar deelname nu zeker. Bregje Tingen was net hersteld van griep, maar nog niet genoeg; zij moest genoegen nemen met een score van 53.177 punten. Als eerstejaars bij de junioren deed Bianca Bos het goed; zij haalde een mooie score van 48.798 punten.

[nggallery id=104]