Druk weekend voor synchroonzwemsters

Jury 10Het was een druk weekend voor de synchroonzwemsters van ZCNF’34 uit Oosterwolde. Voor de jongste zwemsters stond er een inhaalsessie van het diplomazwemmen op het programma, de oudere zwemsters deden een ultieme poging limieten te verdienen voor het Nationale Kampioenschap en een groep aankomend juryleden deed gisteren officieel examen. In Emmen zwommen de jongste zwemsters zwommen een inhaalwedstrijd. De jongste zwemsters halen hun diploma’s via diplomazwemmen, maar om uiteenlopende redenen wordt er wel eens een sessie gemist. Zaterdag was de kans om dat goed te maken en een aantal meisjes greep die kans om hun diploma compleet te maken. Zo haalden Danielle d’Hont, Ilse Postma, Desirée Schouten, Esmee de Boer, Nathalie de Boer en Kimberley Betten een certificaat voor het basishoudingdiploma. Voor d’Hont, Postma en Schouten betekende dat dat het diploma compleet was. In het balletbeendiploma haalde Ninke Ros twee ontbrekende certificaten en maakte daarmee haar diploma compleet.

In categorie Age-1 en 2 was een aantal meisjes nog op zoek naar een 2e limiet om mee te mogen doen aan de Synchrobeat. Dit zijn de Nationale Kampioenschappen voor meisjes tot 16 jaar. Voor ZCNF’34 was Marije de Jong al in het bezit van 2 limieten, maar zij zwom voor het wedstrijdgevoel. Haar score was 48,4 punten. Moniek Bos stelde haar deelname veilig door met 49,5 punten een nette limiet te zwemmen. In categorie Age-1 zwommen Kim de Vries en Carine van Vaals. De Vries had al 2 limieten maar voegde daar met 45,7 punten nog een aan toe. Ook Carine van Vaals zwom goed en haalde met 44,3 punten haar tweede limiet. Alle vier de dames gaan voor de zwemclub meedoen op het hoogste Nationale niveau, volgende maand in Hoofddorp.

Een aantal zwemsters legden zaterdag het officiële examen af voor Beoordelaar Synchroonzwemmen. Twee zwemsters en twee trainsters deden mee aan de opleiding hiervoor. Marja de Vries, Janny Vledder, Bianca Bos en Lisanne de Vries legden het examen af tijdens de inhaalsessie in Emmen. Hier moesten zij een “schaduwbeoordeling” doen van de meisjes die daar zwommen. De officiële uitslag van het examen wordt later bekendgemaakt, maar de groep verwacht dat ze alle vier het examen met goed gevolg hebben afgelegd.