Luna Vroegh en Roos de Jong eerste in Coevorden

minioren-coevordenZwembad De Swaneburg in Coevorden was afgelopen zaterdag het strijdtoneel voor het tweede deel van het Minioren-Junioren-circuit waaraan zwemmers van ZCNF ’34 uit Oosterwolde aan meededen.  In deze gecombineerde wedstrijden komen alle zwemslagen en veel afstanden aan bod. De jongste zwemmers, de minioren, kunnen zich in deze wedstrijden plaatsen voor de regionale miniorenfinale aan het eind van het seizoen. De junioren kunnen tijdens deze wedstrijden limieten halen voor de winterkampioenschappen in januari of de zomerkampioenschappen in Drachten in mei.

Voor de junioren Kevin Postma, Ruben van Veenen, Roos de Jong en Merinthe Buurlage stond 200 meter vlinderslag op het programma. In overleg met de trainers hadden zij besloten mee te gaan doen aan deze zware afstand. Doel was deze afstand uit te zwemmen, de zwemmers hadden de opdracht meegekregen niet te snel van start te gaan en technisch goed te blijven zwemmen. Ruben en Kevin beten het spits af. Beide jongens hadden het de laatste banen zwaar, maar wisten een goede tijd te zwemmen. Kevin zwom deze afstand nog niet eerder en  tikte aan na 3.43.37. Ruben van Veenen verbeterde zijn persoonlijk record met 16 seconden naar 3.07.83. Bij de meisjes pakte Roos de Jong vanaf de eerste baan de koppositie en liet zich niet meer inhalen. Met haar tijd, 3.25.56, haalde ze een mooie eerste plaats. Bij Merinthe Buurlage verliepen de 5de en 6de baan niet soepel, ze haalde een tijd van 3.56.70 en bleef hiermee op de vierde plaats steken. Luna Vroegh zwom bij de meisjes ‘minioren 5’ 100 meter vlinderslag. Ze zette een tijd neer van 1.45.84 en werd hiermee knap tweede. Larissa Hendriks en Femke van Weperen zwommen 50 meter vrije slag. Larissa ging voortvarend van start en had een mooi lange slag en een goede beenslag, ze tikte aan na 48.34 en verbeterde haar persoonlijk record met ruim 2 seconden. Femke van Weperen heeft de laatste weken getraind op haar beenslag en ligt daardoor stabieler in het water. Dit leverde een mooie tijdswinst op, ze tikte aan na 1.03.79 en verbeterde haar tijd met maar liefst 10 seconden.

Na de 200 meter vlinderslag, werden voor de junioren op de 100 meter wisselslag geen grote prestaties verwacht. Ruben van Veenen werd tweede in 1.19.96. Hij bleef ruim boven zijn p.r.. Kevin Postma tikte aan na 1.24.50 en evenaarde zijn persoonlijk record. In een spannende strijd bleek Jildou Twijnstra net te sterk voor Roos de Jong. Jildou tikte aan na 1.27.57, voor Roos werd de tijd stilgezet na 1.28.48. Laila van den Bosch verbeterde haar techniek van de vlinderslag, maar helaas vertaalde zich dat nog niet naar tijdswinst. Op de laatste baan, de borstcrawl kreeg ze het erg moeilijk, waarna ze aantikte na 1.42.50. Merinthe Buurlage wist de tijd stil te zetten na 1.40.63. Luna Vroegh zwom 200 meter rugslag en lag vanaf het begin voorop. Ze wist de voorsprong op haar concurrentie met 20 seconden uit te bouwen en tikte aan na 3.20.09. Femke van Weperen en Larissa Hendriks kwamen voor 100 meter schoolslag in het water. De meisjes hadden dit nog niet eerder gezwommen en waren een beetje zenuwachtig. Dit bleek nergens voor nodig, Larissa werd knap tweede in 2.00.31. Femke tikte aan na 2.31.91 en werd verrassend derde. De wedstrijd werd afgesloten met 50 meter vrije slag. Ruben van Veenen werd tweede in 31.17, Kevin belande met 34.75 net naast het podium. Zijn tijd was goed voor de vierde plaats. Bij de meisjes verbeterde  Jildou Twijnstra haar tijd met 2 seconden naar 34.11, ze werd hiermee vierde. Laila van den Bosch deed ook goede zaken op de 50 meter vrije slag. Ook zij verbeterde haar tijd met 2 seconden, de klok werd stilgezet na 38.86. Voor Merinthe Buurlage werd de stopwatch stilgezet na 39.53. Roos de Jong finishte na 34.98 en behaalde een klein persoonlijk record.

Zie ook de volledig uitslag op onze uitslagenpagina

Eén antwoord op “Luna Vroegh en Roos de Jong eerste in Coevorden”

Reacties zijn gesloten.