Mail de webmaster
 
Kijk ook eens op Facebook
 
Bovenop het nieuws

Archief

Coen Vogelaar eerste op de 100 meter borstcrawl

Zaterdagmorgen vertrokken de zwemmers van ZCNF ’34 naar Hoogeveen om mee te doen aan de derde wedstrijd van het Minioren-Junioren-circuit. De Minioren Larissa Hendriks, Coen Vogelaar en Luna Vroegh konden op deze wedstrijd een plaats bij de beste 24 van Noord-Nederland veroveren om zo deel te mogen nemen aan de Regionale Miniorenfinale in juni. De junioren probeerden een limiet te halen voor de Regionale zomerkampioenschappen in mei in Drachten.

Ruben van Veenen mocht als eerste starten voor 400 meter wisselslag. Ruben begon goed op de vlinderslag, na 100 meter begon hij aan de rugcrawl. Dit is niet zijn sterkste slag, maar hij wist het prima te zwemmen. Op de schoolslag begon hij in te lopen op zijn concurrenten en met een goede 100 meter borstcrawl wist hij beslag te leggen op de derde plaats in 5.56.27. Hij haalde hiermee een limiet voor de zomerkampioenschappen. Jildou Twijnstra en Roos de Jong kwamen op dezelfde afstand in actie bij de meisjes. Voor beide zwemsters een debuut op deze afstand. Jildou liet zich niet gek maken, ze was de jongste deelneemster en zwom keurig haar eigen race. Met een tijd van 7.06.68 laat ze zien al goed uit de voeten te kunnen op deze lange en lastige afstand. Roos de Jong zwom een mooie vlinderslag. Haar rugcrawl was minder goed, maar dit compenseerde ze ruimschoots door een prima 100 meter schoolslag. Op de laatste 100 meter, borstcrawl, hield ze het tempo goed vast, de klok werd stilgezet na 6.29.24.

Luna Vroegh zwom 200 meter wisselslag. Luna kwam niet goed in haar slag op de vlinderslag, de rugcrawl ging goed. De schoolslag is haar minst goede slag, maar kwam ze redelijk door. De laatste 50 meter borstcrawl ging prima, met een goede eindsprint evenaarde ze haar persoonlijk record en werd verdiend derde in 3.29.48. Coen Vogelaar zwom 100 meter vrije slag. Coen liet een uitstekende race zien met weinig verval tussen de eerste 50 en de tweede 50 meter. Hij tikte aan na 1.44.55. Dit was niet alleen een verbetering van zijn persoonlijk record met 9 seconden, maar bovendien een mooie eerste plaats. Larissa Hendriks zwom 50 meter schoolslag. Met haar tijd, 57.42 bleef ze boven haar persoonlijk record. De uitvoering van de start, onderwaterfase en zwemslag was uitstekend, wat voor de volgende wedstrijden een mooi uitgangspunt is om de tijd te verbeteren. Kevin Postma, Quinten Bragt, Ruben van Veenen, Jildou Twijnstra en Roos de Jong kwamen daarna aan de start voor 50 meter vlinderslag. Quinten bleef steken op 47.60 en bleef hiermee boven zijn persoonlijk record. Kevin Postma snoepte een seconde van zijn persoonlijk record af en tikte aan na 38.32. Ruben van Veenen werd in 34.60 derde.De zwembril van Jildou Twijnstra zat vol water, hierdoor kon ze haar vlinderslag niet goed zwemmen. Met 46.99 bleef ze ruim boven haar kunnen. Doordat ze niet goed aantikte bij het eindpunt werd ze bovendien ook nog gediskwalificeerd. Roos de Jong had de 400 meter wisselslag nog in haar armen zitten, met 41.24 bleef ze een seconde boven aar persoonlijk record.

Na de pauze kwam Coen Vogelaar op het startblok voor 50 meter schoolslag. Hij werd derde in 1.03.38. Larissa Hendriks zwom een uitstekende 100 meter vrije slag. Met een mooi persoonlijk record tikte ze aan na 1.52.95. De wedstrijd werd afgesloten met 200 meter rugcrawl voor de junioren. Kevin Postma zwom een goede race en tikte aan na 2.56.62. Ruben van Veenen kwam tot 3.01.56. Quinten Bragt was bang gediskwalificeerd te zijn, maar de juryleden hadden geen fouten gezien bij de keerpunten. Hij tikte aan na 3.08.02. Jildou Twijnstra revancheerde zich na haar diskwalificatie op de vlinderslag.  Ze zwom een mooi opgebouwde race en verbeterde haar zijn persoonlijk record met maar liefst 22 seconden. Haar 3.17.09 is een prima prestatie. Roos de Jong deed ook goede zaken, zij scherpte haar tijd met 4 seconden aan naar 3.14.09.

3 comments on “Coen Vogelaar eerste op de 100 meter borstcrawl