Mail de webmaster
 
Kijk ook eens op Facebook
 
Bovenop het nieuws

Archief

Drie op een rij voor Ruben van Veenen

De leden van zwemvereniging ZCNF ’34 uit Oosterwolde sloten afgelopen zaterdag het seizoen af met de jaarlijkse clubkampioenschappen. De onderlinge strijd levert na de puntentelling de winnaar, die zich een seizoen lang clubkampioen mag noemen. Als regerend clubkampioen was Ruben van Veenen erop gebrand de concurrentie voor te blijven. Andere zwemmers zwommen zo hard mogelijk om de titel over te nemen, maar Ruben werd voor de derde keer op rij clubkampioen. Jildou Twijnstra werd tweede, de derde plaats in het eindklassement werd ingenomen door Hanne-Mayke Chardon.

Door een puntensysteem waarbij per leeftijd en geslacht (jongen of meisje) een niveautijd is vastgesteld en hier de gezwommen tijd tegen afgezet wordt, is het mogelijk de diverse leeftijden tegen elkaar te laten zwemmen en daar vervolgens de medailleverdeling te maken. Als bijvoorbeeld een meisje van 12 die dezelfde tijd haalt dan een meisje van 15 is de prestatie van de 12-jarige beter en haalt ze meer punten voor het klassement. En als een jongen en meisje van 14 tegen elkaar zwemmen en zij tikken tegelijk aan, haalt het meisje meer punten dan de jongen omdat zijn richtttijd sneller is. Voor de titel clubkampioen worden vervolgens de gezwommen punten bij elkaar geteld en de zwemmer met de meeste “winstpunten” mag zich clubkampioen noemen.

Bij de jongens tot 10 jaar werden de medailles verdeeld tussen Coen Vogelaar, Brent Kremer en Joshua Atiso. Coen Vogelaar werd knap eerste op de 25 meter rugcrawl en 25 meter vrije slag. Brent Kremer was de snelste bij de 25 meter schoolslag. Joshua Atiso werd tweede op de rugcrawl en schoolslag en veroverde brons op de vrije slag. Brent Kremer won brons op de 25 meter rugslag en zilver op de 25 meter vrije slag. Op de schoolslag werd Coen Vogelaar derde.

Bij de meisjes tot 10 jaar was Larissa Hendriks een ware kampioen. Ze veroverde 3 keer goud. Omdat deze leeftijdscategorie geen vlinderslag zwemmen is dit ook de maximale score. Op de 25 meter rugslag werd de tweede plaats bezet door Lotte Berghout. Femke van Weperen werd derde. Larissa Hendriks werd bij de 25 meter schoolslag op het podium vergezeld door Femke van Weperen (zilver) en Fardau Cazemier (brons). Bij de 25 meter vrije slag werd Fardau Cazemier tweede en mocht Lotte Berghout de bronzen medaille in ontvangst nemen.

De zwemmers van 11 jaar en ouder zwommen van alle slagen 50 meter. Ruben van Veenen stond 4x op de hoogste trede van het podium. Kevin Postma was bij de schoolslag weliswaar sneller, maar Ruben behaalde nèt meer punten, doordat hij van 2004 is en Kevin van 2003. De medailles op de vlinderslag werden verdeeld tussen Ruben van Veenen (1), Kevin Postma (2) en Gijs Wesselo (3). Bij de meisjes was Hanne-Mayke Chardon de beste op de vlinderslag. Jildou Twijnstra ontving de zilveren medaille en Ilse Weggemans won brons. Op de rugslag werd Ruben van Veenen weer omringd door Kevin Postma, die beslag legde op de tweede plaats en Gijs Wesselo die derde werd. Bij de meisjes werd de derde plaats gehaald door Laila van den Bosch, de zilveren medaille werd uitgereikt aan Hanne-Mayke Chardon. Jildou Twijnstra mocht de gouden plak in ontvangst nemen. Op de schoolslag was Kevin Postma sneller dan Ruben van Veenen, maar doordat Ruben in 2004 is geboren en Kevin in 2003 wist Ruben toch het goud te winnen. Kevin kreeg een zilveren medaille. Quinten Bragt zwom een prima schoolslag en werd knap derde. Bij de meisjes was Hanne-Mayke goed op dreef, ze veroverde haar tweede gouden medaille op de schoolslag. Jildou Twijnstra werd tweede en Laila van den Bosch legde beslag op de derde plaats. De vierde afstand die gezwommen werd was de vrije slag. Bij de jongens was Ruben van Veenen de snelste, hij kreeg zijn vierde gouden medaille. Kevin Postma ontving de zilveren medaille, Quinten Bragt won brons. Bij de meisjes werden de medailles uitgereikt aan Ilse Weggemans, Hanne-Mayke Chardon en Jildou Twijnstra. Jildou veroverde het goud. Hanne-Mayke kreeg een zilveren medaille uitgereikt en Ilse Weggemans veroverde brons.

De zwemmers van 20+ kwamen uit in een aparte categorie. Doordat er een uitgangswaarde is in de waardering van de gezwommen tijden, werden hier de heren en dames samengevoegd voor de verdeling van de medailles. Op de 50 meter vlinderslag werd Marty Krans eerste, gevolgd door Miranda Bijzitter en Nelian Mennes die beiden evenveel punten bij elkaar zwommen en tweede werden. Patrick Tingen werd derde. Marty Krans werd eerste op de 50 meter rugslag. Miranda  Bijzitter werd tweede en brons werd gewonnen door Nelian Mennes. De 50 meter schoolslag werd gewonnen door Petra Ros, Marty Krans werd tweede en Miranda Bijzitter werd derde. De vrije slag werd door Marty Krans gewonnen. Marius Ros mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen, Nelian Mennes ontving het brons.

Alle deelnemers ontvingen een herinneringsmedaille na afloop van de wedstrijd. Ruben van Veenen ontving voor het derde jaar de wisselbeker.

Zie ook ons fotoboek en de uitslagenpagina

5 comments on “Drie op een rij voor Ruben van Veenen