Kicken in Hoogeveen

Zwemmers van ZCNF ’34 uit Oosterwolde waren afgelopen zaterdag actief in Hoogeveen, Sneek of Drachten. In Hoogeveen kwamen de jongste zwemmers in actie tijdens deel 3 van het Swimkick-Minioren-circuit. ZCNF ’34 was met 5 zwemmers afgereisd naar de Drentse plaats.

Sil Veenstra mocht als eerste zwemmer in actie komen en zwom een goede 200 meter schoolslag. Met zijn tijd 4.34.67 bleef hij ruim onder de tijd die tijdens de training voor hem geklokt was. Luna Vroegh startte op de 400 meter vrije slag. Ze had een tijd staan en wilde deze verbeteren. Vanaf de start nam Luna de koppositie in. Ze zwom een mooi gelijkmatige race met prima onderwaterfases en een goede techniek. Vanaf het begin lag werd ze op de voet gevolgd door een zwemster van HZ&PZC uit Heerenveen. Zij zette de eindsprint iets eerder in dan Luna, waardoor zij op de laatste baan vlak na het keerpunt op achterstand kwam te liggen. Luna wist deze achterstand niet meer goed te maken en eindigde als tweede in de serie. Met een persoonlijk record van 27 seconden werd de tijd stilgezet na 6.40.59.

Silvijn Buurlage debuteerde op de 50 meter vlinderslag. In de afgelopen weken was hier goed op getraind en dat liet zich zien in de uitvoering van deze zware zwemslag. Silvijn tikte aan na 1.09.64 liet zien over een goede techniek te beschikken. Goede techniek is het fundament voor snelheid, dus in de toekomst zal hij zijn tijd zeker weten te verbeteren.  Ook Larissa Hendriks en Femke van Weperen zwommen 50 meter vlinderslag. Larissa zwom naar een knappe 1.08.96, Femke zwom een tijd van 1.24.67, maar werd door een ongelijke beenslag helaas gediskwalificeerd.

Na de pauze kwam Sil Veenstra voor de tweede keer aan de start. De 400 meter vrije slag stond voor hem op het programma. Sil liet een goede race zien en kwam in het tweede deel van de race goed op gang wat resulteerde in een eindtijd van 7.42.62. Silvijn Buurlage startte op de 100 meter wisselslag goed met 25 meter vlinderslag. Na de tweede baan (rugcrawl) lag hij vlak naast zijn concurrent op baan 2. Op de schoolslag wist Silvijn te versnellen, waarna hij in goede 25 meter borstcrawl sprintte en aantikte na 1.57.09. Hij verbeterde hiermee zijn persoonlijk record met 2 seconden. Tot slot zwommen Femke van Weperen en Larissa Hendriks 100 meter rugslag. Femke draaide bij het eerste keerpunt te vroeg naar haar buik, waardoor ze werd gediskwalificeerd. Door Larissa werden de keerpunten wel goed uitgevoerd, haar eindtijd 1.57.18 is een prima prestatie door de jonge zwemster.

 

Zie ook onze uitslagenpagina