Mail de webmaster
 
Kijk ook eens op Facebook
 
Bovenop het nieuws

Archief

Medailleregen voor ZCNF in Beilen

Zwem en Poloclub de Spatters uit Beilen organiseerden afgelopen zaterdag een vrije slag wedstrijd met als afsluiting een ploegenachtervolging. Zeven zwemmers van ZCNF ’34 hadden de uitdaging aangenomen om hieraan mee te doen. De zwemwedstrijd bestond voor iedere zwemmer uit 3 onderdelen, er werd 25, 50 en 100 meter vrije slag gezwommen. Het klassement werd vervolgens opgesteld door de gezwommen tijden bij elkaar op te tellen. De snelste drie zwemmers per jaargang mochten een medaille in ontvangst nemen.

Als eerste werd 25 meter borstcrawl gesprint. Silvijn Buurlage kwam goed in zijn slag en tikte aan na 17.12 seconde. Bij de meisjes jeugd 2 en later stonden 3 zwemsters van de club uit Oosterwolde tegelijk ingedeeld. In serie 2 waren ze alle drie gemotiveerd sneller te zwemmen dan de andere 2. Trainsters Ingrid Veenstra en Mariët Karbet konden niet uitmaken welke zwemster als eerste aan had getikt, de jury had voor Jildou Twijnstra de snelste tijd geklokt. Met 15.39 tikte zij eerder aan dan Hanne-Mayke Chardon (15.49) en Roos de Jong (15.57). Bij de jongens junioren 4 en later kwam Quinten Bragt aan de start. Hij won zijn serie met overmacht door aan te tikken na 14.34. Sil Veenstra snoepte drie-tiende van zijn persoonlijk record en tikte aan na 21.28. Ruben van Veenen zwom een snelle race en had maar 12.80 seconde nodig om van het startblok naar de andere kant van het bad te zwemmen. Na de eerste ronde stond de dubbele afstand, 50 meter vrije slag op het programma. Opvallend was het mooie persoonlijk record van Silvijn Buurlage. Hij zwom 3 seconden van zijn oude record af en finishte na 37.15. Jildou Twijnstra, Roos de Jong en Hanne-Mayke Chardon bleken ook op de 50 meter aan elkaar gewaagd. Hun respectievelijke eindtijden waren 34.64, 34.46 en 34.49. Sil Veenstra bleef met 49.03 boven zijn persoonlijk record. Quinten Bragt deed in de snelste serie goede zaken door zijn snelste tijd met een seconde te verbeteren naar 32.29. Ruben van Veenen finishte na 28.87. Silvijn Buurlage zwom een sterke 100 meter vrije slag. Hij verbeterde zijn persoonlijk record met bijna 14 seconden naar 1.23.98. De beenslag van Silvijn bleef mooi stabiel, waardoor hij een goede snelheid bleef houden.

Op de 100 meter werden de volgende tijden gezwommen: Silvijn Buurlage 1.23.98, Jildou Twijnstra 1.17.57, Roos de Jong 1.15.61, Hanne-Mayke Chardon 1.16.36, Sil Veenstra 1.47.15, Quinten Bragt 1.12.99, Ruben van Veenen 1.02.70.

Na deze series werden de medailles uitgereikt. Voor ZCNF ’34 bleek de wedstrijd zeer succesvol. Alle 7 zwemmers hadden een medaille. Jildou Twijnstra mocht een bronzen medaille in ontvangst nemen. Roos de Jong betrad het hoogste plekje van het podium en veroverde goud. Ze werd op de voet gevolgd door Hanne-Mayke Chardon die beslag legde op het zilver. Bij de jongens minioren 5 kreeg Silvijn Buurlage de zilveren medaille omgehangen. Goud was er voor Sil Veenstra bij de jongens minioren 6. Ruben van Veenen veroverde goud bij de jongens junioren 1. Quinten Bragt is een jaar ouder en kreeg een verdiende zilveren plak.

Tijdens de prijsuitreiking en pauze waren de lijnen uit het zwembad gehaald en werd het zwembad klaar gemaakt voor de ploegenachtervolging. In het midden van het zwembad was met behulp van drijvers en zwembadlijnen een rechthoek uitgezet. Er werd door twee teams tegelijkertijd gestart in tegenovergestelde hoeken van het zwembad. Na het startsignaal moest er anderhalf rondje gezwommen worden. Door de twee teams van ZCNF ’34 werd eerst de tactiek besproken en daarna hard gezwommen. Tijdens de serie moedigde Jildou Twijnstra haar teamgenoot Sil Veenstra nog aan. Het team, waarin ook Hanne-Mayke Cardon zat, werd zesde in de einduitslag. Quinten Bragt, Roos de Jong en Ruben van Veenen zwommen ruim om het uitgezette parcours heen en verloren daardoor wat tijd. Na 2 series streden ze in de eindronde om de derde plaats. De wissel, door Roos aan de binnenkant te laten zwemmen, leverde weliswaar een snellere tijd op, maar jammer genoeg niet de derde plaats, zij werden vierde in het klassement.

“De Spatters hebben met deze ploegenachtervolging een leuk wedstrijdelement bedacht. Samen in een team zwemmen, bij elkaar blijven en met elkaar zo snel mogelijk de rondes zwemmen is erg leuk en uitdagend. Je ziet een andere dynamiek ontstaan in deze anders zo individueel gerichte sport. Estafettes staan regelmatig op het programma, deze ploegenachtervolging is uniek en daarom extra leuk.”

One comment on “Medailleregen voor ZCNF in Beilen