Mail de webmaster
 
Kijk ook eens op Facebook
 
Bovenop het nieuws

Archief

Ruben van Veenen snel op NJJK zwemmen

Juni is de maand waarin de beste Nederlandse Junioren- en jeugdzwemmers hun sportieve krachten meten in een 50-meterbad tijdens hun Nederlandse kampioenschappen. In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven kwamen meer dan 1000 zwemmers in de leeftijd van 12 tot 18, verdeeld over 8 sessies in 4 dagen aan de start. Er werd gestart op 10 banen, waardoor de wedstrijden soepel verliepen. Na 11 jaar afwezigheid, had ZCNF ’34 een zwemmer op dit niveau. Ruben van Veenen heeft dit seizoen mooie tijden gezwommen waardoor hij maar liefst 3 afstanden mocht zwemmen. Vrijdagmorgen kwam hij aan de start op de 100 meter vrije slag. In zijn serie waren er 3 zwemmers met een snellere inschrijftijd, Ruben wilde graag eerste worden en ging voortvarend op weg. Vanaf de start nam hij de leiding en bij het keerpunt lag hij ruim voor op de concurrentie. Met nog 25 meter te zwemmen werd het moeilijk het hoge tempo vol te houden, maar op kracht en mentaliteit wist hij als snelste aan te tikken. Onderweg bedacht hij “ik ga niet 75 meter voorop zwemmen en laat me dan in de laatste 25 meter inhalen, dat gaat niet gebeuren!” En met resultaat, hij tikte aan na 1.02.80, zijn inschrijftijd 1.05.40 werd hiermee goed verbeterd. Van de 50 deelnemers haalde hij de 21 ste plaats.

Zondagmorgen stond de zware 400 meter wisselslag op het programma. Ruben begon prima, maar niet tè snel, na de vlinderslag lag hij op de vierde positie. De vlinderslag wordt gevolgd door 100 meter rugslag. Deze slag is minst favoriet, maar hij wist de snelheid vast te houden en schoof een plaatsje op. Hij keerde als derde naar de schoolslag en zwom een prima 100 meter. Daarna moesten er nog 2 banen borstcrawl gezwommen worden. Ruben bleef technisch prima zwemmen en zette nog een tandje bij. Bij het laatste keerpunt lag hij op de eerste plaats en daar kwam geen verandering meer in. Zijn inschrijftijd (5.59.02) werd met 15 seconden verbeterd naar 5.44.51. Ruben was als 28ste ingeschreven en eindigde op een heel mooie 16de plaats.

Zondagmiddag om 15:00 uur begon het inzwemmen voor de laatste sessie van de kampioenschappen. Ruben startte snel en opende als tweede in 32.02. Na de tweede baan lag hij in zesde positie, zijn tussentijd 1.09.41. Na 75 meter was hij een plaatsje opgeschoven en lag hij op de vijfde plaats. De laatste baan zette Ruben alles op alles en werd knap derde in zijn serie. Zijn eindtijd 2.20.98 was een verbetering van zijn persoonlijk record van 6 seconden. In de ranglijst ging hij van de 38ste naar de 30ste plaats. Ruben heeft dit weekend heel goed gepresteerd. Hij heeft mooie persoonlijke records neergezet, maar ook qua tactiek heeft hij zich ontwikkeld. Meedoen aan dit grote kampioenschap smaakt naar meer, inzet van volgend seizoen zal dan ook opnieuw plaatsing voor deze wedstrijden zijn.

One comment on “Ruben van Veenen snel op NJJK zwemmen