Mail de webmaster
 
Kijk ook eens op Facebook
 
Bovenop het nieuws

Archief

Synchroonzwemsters in Sportstad

De synchroonzwemsters van ZCNF’34 zwommen afgelopen zaterdag een figurenwedstrijd in Sportstad Heerenveen. Voor veel Age-1 en Age-2 zwemsters betekende dit een uitdaging omdat ze voor het eerst in die categorie uitkwamen. Ook bij ZCNF’34 waren er zwemsters die gespannen aan de start stonden; een hogere categorie betekent dat de lat iets hoger gelegd wordt en dat er nieuwe figuren te zwemmen zijn. 

In Age-1 zwom Ilse Postma. Zij bleef vanwege haar leeftijd wel in Age-1 zwemmen en haalde daar een mooie score van 42,4133 punten.

In Age-2 zwommen meer zwemsters van de club uit Oosterwolde. Ook in haar oude categorie was Kim de Vries, die een prachtige score van 52,0416 behaalde en daarmee een limiet voor de Synchrobeat behaalde. De Synchrobeat is het Nederlands Kampioenschap voor meisjes tot 16 jaar. Haar zusje Eva de Vries zwom haar eerste wedstrijd in deze categorie en pakte goed uit door zowel haar diploma als een Synchrobeatlimiet te halen. Ook Desiree Schouten en Maureen Haisma deden goede zaken door hun Age-2 diploma in deze wedstrijd te halen. Daarnaast zwommen nog Tessa Koelma, Jolien Bouma en Naomi de Boer. Zij zwommen ook voor het eerst en deden dat goed, maar kwamen nog net tekort voor een diploma. Bij de junioren zwommen Carine van Vaals en Angela Voskuilen.

de jury bereidt zich voor in de jurykamer

Bij de senioren zwom een grotere groep: hier was het Hendrea Tingen die met een score van 59.6561 goede zaken deed, want hiermee haalde zij een limiet binnen voor de Nederlandse Kampioenschappen van volgend jaar. Hetzelfde deden Janny Vledder, Bregje Tingen, en Moniek Bos. Ook Bianca Bos, die na een blessure van bijna een half jaar haar rentree maakte, slaagde erin een limiet veilig te stellen. Daarnaast zwommen in deze categorie ook Ilse Weggemans en Marije de Jong. Zij haalden net geen limiet, maar hopen dat in komende wedstrijden goed te maken.

De volledige uitslag is hier te vinden.

 

One comment on “Synchroonzwemsters in Sportstad