Diploma's voor synchroonzwemsters ZCNF'34

Afgelopen zaterdag, 17 juni, was er in de Telle in Heerenveen voor de laatste keer diplomazwemmen voor de synchroonzwemsters. Dit jaar worden de diploma's in de lage categorieen voor het eerst in drie delen gezwommen. Alledrie de delen zijn al een keer gezwommen, maar een aantal meisjes moest om verschillende redenen een van deze sessies missen.

Voor deze meisjes werd een extra sessie georganiseerd. Voor ZCNF'34 zwommen hier Lisanne de Vries, Rianna Middelbos en Annick Bruining.

Voor het basishoudingdiploma zwom Lisanne de Vries. Zij moest het lastigste deel van het diploma inhalen, namelijk het deel lenigheid. Hier moet onder andere een spagaat worden getoond. Lisanne haalde 15 punten, bracht daarmee het totaal aantal punten voor het diploma op 50 waarmee zij ruimschoots geslaagd was.

Voor het balletbeendiploma kwamen twee zwemsters in actie, nl Rianna Middelbos en Annick Bruining. Ook voor Rianna gold dat zij het lastigste deel, het lenigheidsdeel, moest inhalen. Annick moest het eerste deel – zwemmen en stuwen – inhalen. Rianna haalde voor haar inhaaldeel 13 punten waarmee het totaal van het diploma op 48 kwam. Annick haalde 17 punten en bracht daarmee het diplomatotaal ook op 48 punten, waarmee beide meisjes geslaagd waren.