Synchroonzwemsters stelen harten van publiek

De synschroonzwemsters van ZCNF’34 hebben het jaar liefdevol afgesloten. In Oosterwolde werd in het eigen zwembad het synchroonzwemgala georganiseerd. Bij dit gala staat er niets op het spel, of het moet al zijn dat de verenigingen elk jaar goed voor de dag willen komen.

Roelof Bos maakte voor ons de foto’s die in het fotoboek te zien zijn.

Zeker ZCNF’34 heeft op het gebied van galavoorstellingen een naam hoog te houden; ieder jaar wordt alles uit de kast gehaald om het publiek een mooie show te laten zien. Bij het gala gaat het niet om regels of voorschriften. De enige regel die er geldt is dat een stuk niet langer dan 15 minuten mag duren, maar zelfs als dit wel zo is, wordt er geen probleem van gemaakt. Dit jaar was de organisatie van het gala in handen van de jubilerende vereniging uit Oosterwolde en alles werd gedaan om dit gala zo goed mogelijk te laten verlopen. Met name de ruimte in het bad was een zorgenpunt voor het bestuur, maar door deelnemende verenigingen vroegtijdig in te lichten kon het aantal bezoekers in de hand worden gehouden. Tevens zorgde een door klussenbedrijf Twins gebouwde noodtribune voor extra ruimte.

Terwijl het publiek buiten werd opgewacht door midwinterhoornblazers, werd binnen door alle ouders van de zwemmende synchroonzwemsters de zwemhal versierd met alles wat met liefde te maken had. Dit jaar was het thema voor het gala ‘Liefde’. Van de deelnemende verenigingen wordt verwacht dat ze hun zwemstukken op het thema afstemmen. Het openingswoord van het het gala werd verzorgd door Bep Woldhuis. Samen met haar man begon zij in bijna 30 jaar geleden in onze gemeente met synchroonzwemmen en als eerbetoon aan deze pioniers mochten zij de openingsspeech verzorgen.

Het openingsnummer werd verzorgd door de organiserende vereniging; ‘Music was my first love’, van John Miles. Op de klanken van dit nummer werd een groot hart van enkele meters doorsnee door 7 zwemsters naar het midden van het zwembad gedragen en onder luid applaus door een van de zwemsters naar boven geduwd. Hiermee was het gala officieel geopend. Vervolgens lieten De Spatters uit Beilen, de Kikker uit Emmen, HZ&PC uit Heerenveen en DZPC uit Drachten hun interpretatie zien van het thema. Als laatste was de organiserende vereniging weer aan beurt en met een door trainsters Albertine Vledder en Gwenda Bult gemaakte mix van liedjes liet de Oosterwoldse vereniging zien waarom zij een naam hoog te houden hebben. Er werden namelijk twee bruidsparen compleet met bruidsmeisjes ingezet om het nummer kracht bij te zetten. Het publiek kon dit waarderen en beloonde de zwemmers dan ook met een luid applaus.

Voor ZCNF’34 werd gezwommen door de volgende personen: Jasmijn Banis, Angela Voskuilen, Katja Veldhuizen, Maike en Nynke van der Heide, Ilse en  Rianne Weggemans, Moniek en Bianca Bos, Marije de Jong, Marja Sjoerdstra, Anne Baudine van Vaals, Lisanne en Marja de Vries, Rianna Middelbos, Yvonne Wijma, Hendrea en Bregje en Patrick Tingen, Janny en Albertine en Jantina Vledder, Kim Bilstra, Jetske Postema, Gwenda Bult en Fonger van Veenen.