Synchro in Oosterse sferen

De synschroonzwemsters van ZCNF'34 hebben het jaar op oosterse wijze afgesloten. In het zwembad van sportstad Heerenveen werd op zaterdag 17 december 2011 het jaarlijkse Synchroonzwemgala gehouden. Bij dit gala staat er niets op het spel; het is dan ook geen wedstrijd, maar een demonstratie van waar de verenigingen toe in staat zijn. De verschillende verenigingen proberen hier zo goed mogelijk voor de dag te komen. Het publiek weet dit te waarderen en het gala is dan ook al jaren een goed bezocht sportevenement. 

ZCNF'34 uit Oosterwolde heeft een rijke geschiedenis van prachtige voorstellingen en ook dit jaar werd het publiek niet teleurgesteld.  Op een mix van Chinese muziek werd door de zwemsters van de vereniging een mooie show gegeven. De muziekstukken zijn dit jaar geschreven door de zwemsters zelf. De trainsters hielden hierbij het geheel in de gaten. Al tijdens de zomervakantie werden de eerste trainingen verzorgd. De voorbereidingen op de dag van de show zelf beslaan meerdere uren omdat de meisjes allemaal geschminkt moesten worden als geisha's, panda's en krijgers.

De moeilijkheid van het zwemmen van een galavoorstelling zit hem in het combineren van de verschillende niveaus van zwemsters. Zo is de jongste zwemster nog maar net 6 jaar en de oudste al 17. Trainsters Lisanne de Vries opende het stuk met een solo waarna de jongste zwemsters van de vereniging, geschminkt als panda's een groepsnummer zwommen, compleet met een stunt waarbij een van de jongste zwemsters door de anderen uit het water getild werd. Hierna vond er op de kant een 'gevecht' plaats; trainster Jantina Vledder had hier een 5 meter lange draak voor gemaakt die tevergeefs bevochten werd door drie krijgers van de zwemvereniging. Hierna lieten de oudere meisjes een adembenemend stuk zien, gevolgd door een duet en wederom een groepsnummer van oudere meisjes. Dat de zwemvereniging niets te gek is liet zij zien door twee heren op te laten treden als Kung-Fu vechters, die de aftrap gaven voor de finale waar alle 25 zwemsters tezamen het slotstuk zwommen. 

Zwemsters voor ZCNF'34 waren Marit Post, Anthe-Lise van Vaals, Jacobien van Vaals, Eva de Vries, Naomi de Boer, Elina Kortleve, Kim de Vries, Carine van Vaals, Jasmijn Banis, Angela Voskuilen, Maike van der Heide, Ilse Weggemans, Rianne Weggemans, Moniek Bos, Marije de Jong, Marja Sjoerdstra, Anne-Baudine van Vaals, Bianca Bos, Nynke van der Heide, Lisanne de Vries, Rianna Middelbos, Yvonne Wijma, Hendrea Tingen, Bregje Tingen, Janny Vledder

Niels Banis legde eea vast op video:
 
Roel Bos maakte de volgende foto's voor ons:
[nggallery id=63]