Synchro-gala met hindernissen

ArielTot drie keer toe moesten de synchroonzwemsters van ZCNF’34 hun voorstelling beginnen. Sportstad Heerenveen, het toneel voor het jaarlijkse Gala voor het synchroonzwemmen, kampte met technische problemen waardoor de muziek niet goed door wilde spelen. Pas toen overgeschakeld was naar de noodinstallatie konden de zwemsters uit Oosterwolde hun kunsten laten zien. Afgelopen zaterdag werd in Sportstad Heerenveen het jaarlijkse Synchroonzwemgala gehouden. Bij dit Gala worden alle regels aan de kant geschoven. Alle verenigingen mogen zich helemaal uitleven om een zo mooi mogelijke voorstelling te laten zien. De trainsters van de vereniging uit Oosterwolde hadden gekozen voor een vertolking van het sprookje “De kleine zeemeermin”. In de zomervakantie zijn de voorbereidingen gestart en toen het gala door technische problemen in het water dreigde te vallen waren de gezichten dan ook bedrukt. Gelukkig werden de problemen opgelost en kon ZCNF’34 haar bijna 20 minuten durende voorstelling laten zien.

In de voorstelling werd getoond hoe Ariël, de kleine zeemeermin, verliefd wordt op een mens van de bovenwereld. Haar vader, koning Triton, verbood haar om naar boven te gaan, maar Ariël vraagt advies aan de boze heks Ursula. Die geeft haar voor 1 dag benen, in ruil voor haar gouden stem. De enige manier om haar stem weer terug te krijgen is door middel van een liefdeskus.

De trainsters hadden gekozen voor een show in delen; door steeds een groepje zwemsters een deel van het verhaal uit te laten beelden, bleef het ook voor het publiek overzichtelijk wat er gebeurde. In het eindstuk werd zelfs een vlot het water ingelaten. De overige zwemsters lagen er met kaarsjes omheen om een romantische sfeer te creëren voor de liefdeskus. Gelukkig voor Ariël liep alles uiteindelijk goed af. Het publiek wist dit duidelijk te waarderen getuige het lange applaus.

Het gala werd gezwommen door Danielle d’Hont, Desirée Schouten, Lisa Bosma, Ilse Postma, Esmee de Boer, Nathalie de Boer, Ninke Ros, Naomi de Boer, Jacobien van Vaals, Anthe-Lise van Vaals, Eva de Vries, Kelsey van Dijk, Kim de Vries, Carine van Vaals, Maike van der Heide, Angela Voskuilen, Jasmijn Banis, Ilse Weggemans, Moniek Bos, Marije de Jong, Anne Baudine van Vaals, Rianne Weggemans, Bianca Bos, Hendrea Tingen, Bregje Tingen, Janny Vledder.