Minioren goed op dreef in Franeker

FranekerDe minioren van ZCNF ’34 uit Oosterwolde kwamen afgelopen zaterdag in actie in het tweede deel van het miniorencircuit. Dit circuit bestaat uit 5 wedstrijden die gehouden worden van oktober tot mei, met als doel plaatsing voor de regionale miniorenfinales die op 11 en 12 juni volgend jaar gehouden worden in Beilen.

De zwemmers vertrokken zaterdag naar Franker om hun krachten te meten met zwemmers uit onder andere Franeker, Heerenveen, Joure, Gorredijk, Drachten, Dokkum en Wolvega. Silvijn Buurlage kwam als eerste in actie. Hij zwom 100 meter schoolslag en wist het tempo er goed in te houden, met als resultaat een verbetering van zijn persoonlijk record met 7 seconden, naar 2.08.45. Luna Vroegh kwam uit op 100 meter rugslag. Ze zwom een keurige race met een mooie versnelling op de laatste baan, wat een mooie tweede plaats en een goede tijd opleverde (1.39.03). Voor de jongens minioren 5 stond 50 meter vlinderslag op het programma. 2 van de 4 zwemmers werden gediskwalificeerd, maar Sil Veenstra zat daar niet bij. In een tijd van 1.18.45 zwom hij zijn 2 banen vlinderslag, een prima uitgangspunt voor de rest van het seizoen.

Voor de meisjes in deze leeftijdscategorie stond 200 meter vrije slag op het programma. Met 8 te zwemmen banen begon Jildou Twijnstra rustig aan haar race waardoor ze de laatste 2 banen nog mooi kon versnellen. De klok werd stilgezet na 3.08.63. Ruben van Veenen startte hierna op de 100 meter vlinderslag. Hij had de slag goed te pakken en werd van de 20 deelnemers knap vierde in een tijd van 1.32.38. Na de pauze zwom Luna Vroegh 100 meter vrije slag. Door haar tijd te verbeteren van 1.37.93 naar 1.34.60 liet ze zien goed op dreef te zijn voor plaatsing voor de finales in juni. Sil Veenstra zwom 100 meter schoolslag. Hij zwom een technisch goede race, wat een tijd opleverde van 2.18.10. In de afgelopen weken is door de trainers van Jildou Twijnstra extra aandacht besteed aan de 100 meter vlinderslag. Hierdoor wist ze dat ze deze afstand kon zwemmen en dat deed ze voortvarend. In een knappe tijd van 1.50.28 werden 4 banen vlinderslag afgelegd.

Ruben van Veenen sloot de wedstrijd af door 200 meter vrije slag te zwemmen. In de buitenste baan in de snelste serie wist hij goed bij de concurrentie in de buurt te blijven. Door een telfout, Ruben dacht na 6 banen klaar te zijn, werd het podium verspeeld. Na aanwijzing van het jurylid, zwom hij nog snel de laatste 2 banen, wat een vierde plaats opleverde. Zijn persoonlijk record werd verpulverd van 3.00.67 naar 2.41.96. Na afloop keek trainster Mariët Karbet tevreden terug op de wedstrijd: “Deze wedstrijd had een aantal lastige afstanden, die zwemmers nog niet eerder hadden gezwommen. Er is goed gezwommen vandaag, ik ben tevreden. Alle afstanden waren goed voor een persoonlijk record, prima prestaties vandaag!.”

De volledige uitslag is hier terug te vinden.