Senioren in Lelystad

WP_20150110_15_59_34_ProOp zaterdag 10 januari zwommen vier senioren van ZCNF’34 in zwembad De Koploper in Lelystad een landelijke seniorenwedstrijd. Deze wedstrijd is bedoeld als voorbereiding op de deelname van de vereniging aan de Nederlandse Kampioenschappen over 2 weken.

Voor het eerst in haar 80-jarige bestaan is de vereniging uit Oosterwolde erin geslaagd seniorzwemsters in een groep af te leveren op het hoogste podium in Nederland.Een prestatie waar hoofdtrainer Albertine Vledder dan ook apetrots is: “we werken hier al jaren aan en dan is het prachtig dat het met deze vier topmeiden lukt”. De topmeiden in kwestie zijn Bianca Bos, Bregje Tingen, Hendrea Tingen en Janny Vledder. Zij moesten alle vier voldoen aan de groepslimieten die door de KNZB worden gesteld aan deelname. Elke deelnemer moet 2 limieten halen op wedstrijden en bovendien moet een groep uit minimaal vier zwemsters bestaan. Omdat ZCNF’34 nu slechts vier senioren telt mocht er geen enkele van dit viertal falen in de opzet. In november stelde Bianca Bos de deelname zeker door als vierde zwemster haar limieten compleet te maken.

De uitvoeringen van vandaag stemden coach Vledder tevreden: “De uitvoering ging goed, maar door hier nu te zwemmen krijgen we toch nog weer even scherp waar we in de komende week nog op kunnen letten; er zijn altijd kleine puntjes te verbeteren”. Serieuze titelkansen zijn er niet bij het NK; topverenigingen uit het westen van het land zorgen al jaren voor de verdeling van de prijzen. Niet vreemd wanneer je bedenkt dat de zwemsters van die verenigingen tot wel 10x zoveel trainen als de zwemsters van ZCNF’34. Toch gaan ze vol goede moed heen, al was het alleen maar omdat dit een nieuw hoogtepunt is in de clubhistorie.