Jacquelien Nijenhuis beste synchroonzwemster

Tijdens de pauze van het synchroonzwemgala in Drachten was er een speciaal moment voor de uitreiking van de Woldhuisbokaal. Deze bokaal wordt al sinds 1995 uitgereikt aan de zwemster die de beste prestatie van het seizoen heeft geleverd en dit jaar was dat Jacquelien Nijenhuis van ZCNF’34.

De Woldhuisbokaal is in het leven geroepen door Jan en Bep Woldhuis, die in de jaren tachtig jaren het synchroonzwemmen startten in Oosterwolde. Ze begonnen met een kleine groep fanatieke zwemsters waaronder Jacquelien. Toen ‘de Woldhuizen’ met hun trainingsactiviteiten stopten, riepen ze een prijs in het leven die elk jaar uitgereikt moest worden aan de beste of meest veelbelovende zwemster.

Het bijzondere is dat Jacquelien ook de eerste was die de prijs ooit in ontvangst mocht nemen, in het seizoen 1995/1996. Ze zwom toen ook voor de club uit Oosterwolde, maar is een aantal jaren gestopt. Nu ze moeder is geworden en haar eigen dochters inmiddels ook zwemmen heeft ze de draad weer opgepakt en niet onverdienstelijk. Tijdens de wedstrijden laat ze keer op keer zien dat ze zich met de besten kan meten, wat dan ook al geresulteerd heeft in de nodige limieten voor het NK, waar Nijenhuis in januari aan mee zal doen met het groepsnummer. Ze kreeg de prijs uit handen van Ekke Bos, oud-voorzitter van de regio KNZB Noord van het synchroonzwemmen.

7 comments on “Jacquelien Nijenhuis beste synchroonzwemster

  1. Gefeliciteerd Jacquelien Haisma-Nijenhuis!!
    Ellie Woldhuis??!? Was toch Bep?

  2. Gefeliciteerd Jacquelien Haisma-Nijenhuis!!Super hoor!!