Synchroonzwemsters zitten fout

In het zwembad De Welle in Drachten zwommen de synchroonzwemmers van ZCNF’34 afgelopen zaterdag hun jaarlijkse gala. Bij dit gala zijn er geen regels of voorwaarden waar de clubs aan moeten voldoen, het is dan ook meer met een musical te vergelijken dan met een normale wedstrijd. Dat wil niet zeggen dat er minder tijd in wordt gestoken of dat het minder serieus wordt genomen, integendeel zelfs.

De voorbereidingen beginnen al in de zomer wanneer een thema gekozen wordt, de muziek wordt samengesteld en de stukken worden geschreven. De oudere zwemsters leveren hier zelf ook een grote bijdrage aan door stukken voor de jongsten te schrijven en deze te begeleiden bij het instuderen. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Fout’. De titel van het stuk was dan ook “ZCNFout’34”. Bij het stuk zwom ook een groep van 6 mannen mee; voor een deel vaders van zwemsters, maar voor een deel ook andere leden van de zwemclub, wat laat zien dat de sfeer en samenwerking binnen de zwemvereniging prima is.

De senioren begonnen het gala met een bewerking van ‘Take Me Home, Country Roads’. Hierbij werden elementen hergebruikt die de groep begin volgend jaar ook op het NK zal laten zien. Zij werden gevolgd door de jongste zwemsters die de harten van het publiek wonnen met hun stuk op muziek van Luv. Na een korte Bay Watch demonstratie, uitgevoerd door twee dappere ‘reddingszwemsters’ van ZCNF, werd het foute gehalte van de muziek flink opgevoerd door de happy hardcore van DJ Paul Elstak. Een flinke groep zwemsters zwom daarop en hakte er flink op los in het water. Daarna werd de was afgehandeld door een groep die zwom op Trafassi’s ‘kleine wasjes, grote wasjes’. Hierbij werden ze begeleid door een groep van 6 mannen die op de kant stonden te dweilen. Deze mannen doken er vervolgens in om te zwemmen op muziek van Queen en tot hilariteit van het publiek zelfs compleet met een stunt waarbij een van de mannen omhoog werd gegooid.

Daarna was het tijd voor de grande finale waarbij alle zwemsters tegelijk het water in gingen; een indrukwekkend gezicht als je bedenkt dat dit een groep was van ruim 40 zwemmers. Zie hieronder het hele gala weer terug:

Bekijk daarnaast ook de foto’s van Janny Vledder in ons fotoboek

 

One comment on “Synchroonzwemsters zitten fout