Medailleregen in Burgum

Maar liefst 10 verenigingen uit de drie noordelijke provincies waren afgelopen zaterdag present in Burgum om daar het tweede deel van het Minioren-Junioren-circuit te zwemmen. Maar liefst 11 medailles werden uitgereikt aan ZCNF-ers.

De wedstrijd begon voor Lincy de Boer met 100 meter schoolslag, bij het keerpunt startte Lincy haar tweede armslag te vroeg, waardoor ze werd gediskwalificeerd. Silvijn Buurlage verbeterde zijn tijd met 11 seconden naar 1.34.56 en werd knap derde op de 100 meter wisselslag. Michau Woudstra, Arend Vlasma en Ruben van Veenen zwommen deze afstand ook. Michau scherpte zijn persoonlijk record met 2 seconden aan naar 1.23.55. Arend Vlasma zwom een prima race. Dit leverde hem een persoonlijk record van 14 seconden op (1.15.19), ook mocht hij de zilveren medaille in ontvangst nemen. Alleen Ruben van Veenen was sneller, hij tikte aan na 1.12.04 en veroverde goud.

Mirthe de Haan zwom in een wedstrijd voor het eerst 100 meter schoolslag. ’s Morgens was tijdens de training nog geoefend op het keerpunt en met resultaat. Mirthe deed alles goed en werd in 2.24.56 derde. Larissa Hendriks kwam in actie op de 200 meter wisselslag. Ze debuteerde op deze afstand en ging goed en beheerst van start. Wanneer je te hard zwemt in de eerste 50 meter vlinderslag, kun je in de volgende 150 meter in de problemen komen. Na de vlinderslag zwom Larissa een goede rugslag. Bij de schoolslag zwom ze naar voren, op de borstcrawl had Larissa nog energie over om een mooie sprint in te zetten. Ze werd in 3.49.37 tweede. 50 Meter vlinderslag was de tweede afstand voor Lincy de Boer. Ze bleef met 52.17 boven haar snelste tijd.

Silvijn Buurlage mocht een gouden medaille in ontvangst nemen voor 100 meter schoolslag. Hij verbeterde zijn tijd met 11 seconden naar 1.41.95. Ruben van Veenen veroverde goud op de 100 meter schoolslag door deze afstand in 1.22.04 af te leggen. Arend Vlasma tikte aan na 1.23.58 en won brons. Michau Woudstra verbeterde zijn tijd met een seconde naar 1.36.16. Femke van Weperen startte op de 100 meter vrije slag. Op de laatste baan werd haar armslag te gehaast waardoor ze juist langzamer, dan sneller ging zwemmen. Na 1.51.53 werd de klok stilgezet. Lincy de Boer debuteerde op de 100 meter wisselslag. Ze zette een tijd neer van 1.44.05. Op de 50 meter vlinderslag tikte Silvijn Buurlage aan na 51.28. Ruben van Veenen was op deze afstand opnieuw de snelste. Hij tikte aan na 30.33. Arend Vlasma werd tweede in 34.42. Michau Woudstra verbeterde zijn tijd naar 40.36.

Fardau Cazemier en Larissa Hendriks kwamen in actie op de 50 meter vrije slag. Larissa had de 200 meter wisselslag nog in de armen, en belande met 42.02 net naast het podium. Fardau had vanaf het begin een goed tempo te pakken en in 39.22 werd ze knap tweede. De wedstrijd werd afgesloten met een wisselslag estafette voor jongens junioren. Michau Woudstra zwom een goede rugslag, daarna kwam Arend Vlasma in het water voor de schoolslag. De teams gingen gelijk op en de spanning zat er goed in. Ruben van Veenen zwom een sterke vlinderslag en daardoor ontstond een voorsprong. Silvijn Buurlage moest op de 50 meter borstcrawl een deel van de voorsprong inleveren, met een goede sprint bleef hij op eerste positie.

De estafette werd in 2.22.95 gewonnen. “Met 4 gouden, 4 zilveren en 3 bronzen medailles die meegenomen mochten worden naar Oosterwolde was deze wedstrijd heel succesvol” zegt trainster Mariët Karbet. “Er zijn mooie tijden gezwommen in Burgum. Aankomend weekend worden in Groningen winterkampioenschappen georganiseerd. We hopen daar opnieuw eremetaal te veroveren. De minioren hebben goede prestaties geleverd, ik ga ervan uit dat zij in juni 2019 ZCNF mogen vertegenwoordigen tijdens de regionale Miniorenfinales.

De complete uitslag is hier te vinden. 

2 comments on “Medailleregen in Burgum

  1. op Facebook on said:

    Super trots op onze zwemmers, omdat ik op jury zat kreeg je van de wedstrijd zelf weinig mee, wel krijg je de gezwommen tijden onder ogen, en daar werd ik erg vrolijk van, top gezwommen dames, en heren

  2. op Facebook on said:

    Toppers allemaal♥️