Synchroonzwemgala in Oosterse Sferen

Afgelopen zaterdag organiseerde zwemvereniging ZCNF’34 het jaarlijkse synchroonzwemgala. Omdat het eigen bad in Oosterwolde eigenlijk te klein is, werd de samenwerking opgezocht met collega-zwemverenigingen uit Drachten en Groningen.

Het mooiste van het synchroonzwemmen komt bij elkaar in het jaarlijkse synchroonzwemgala omdat er hier niet gestreden wordt om de prijzen, maar hooguit om de waardering van het publiek. Er zijn dan ook geen regels en alles mag; het is een soort supervrije uitvoering. Dit geeft de verenigingen de kans om zich creatief volledig uit te leven en dingen te doen die normaal gesproken op een wedstrijd niet mogelijk zijn.

Elk jaar ligt de organisatie bij een andere vereniging en het was dan ook niet meer dan logisch dat ook ZCNF’34 een keer aan de beurt zouden komen. Maar omdat het zwembad in Oosterwolde niet geschikt is voor ruim honderd zwemsters met bijbehorend publiek werd de samenwerking gezocht met andere verenigingen. Vereniging DZPC uit Drachten was bereid de muziek te verzorgen en Trivia uit Groningen wilde haar bad beschikbaar stellen zodat er gezwommen werd in de Parrel in Groningen.

Alle verenigingen lieten een mooi stuk zien, waarbij het toeval wilde dat HZPC uit Heerenveen dezelfde inspiratie had gevonden als de vereniging uit Oosterwolde, namelijk de nieuwe film van Aladdin. ZCNF’34 had goed uitgepakt en begon met Aladdin die een lamp vond en daar over wreef. Een rookmachine zette het bad in de rook waar vervolgens een geest uit opdook die de rest van de zwemsters introduceerde. Die zwommen met een vliegend tapijt het bad door waarop een van de zwemsters rechtop werd vervoerd. De groep met de oudste zwemsters liet een mooi stuk zien, wat werd opgevolgd door de age-2 zwemsters. Dat die ook goed kunnen zwemmen lieten ze zien door een van hen boven het water uit te gooien waarbij ze een achterwaartse salto liet zien. Zij werden weer opgevolgd door een solo, de opmars van prins Ali, begeleid door de age-1 zwemmers en vervolgens een duet van Aladdin en prinses Jasmine.

foto’s door Eddy Bergsma

Hierna zetten de jongste zwemsters – de aapjes – de start in van de grande finale. Zij zwommen met grappen en grollen tot halverwege het bad, waarna de oudste zwemsters het overnamen. Tot nu toe waren het iedere keer groepjes van zwemmers in het water, maar hier kwamen steeds meer zwemmers erbij, inclusief de aapjes zodat alle zwemsters tegelijk in het bad lagen en op indrukwekkende wijze het slotstuk lieten zien dat eindigde met één grote splash in de richting van prins Ali.

video door Johanna Tingen

Voor ZCNF’34 zwommen mee: Silke, Mare, Noa, Nynke, Emily, Jennifer, Shirley, Seline, Lynn, Jonneke, Nora, Nathalie, Roelof-Jan, Carmen, Jolin, Sylver, Nadine, Ilse, Aniek, Myrthe, Elisa, Ilse, Lenthe, Tessa, Bowien, Kim, Tessa, Maureen, Eva, Janneke, Soraya, Angela, Henriette, Ilse, Clara, Marije, Bianca, Janny, Jacquelien en Patrick

CategorieënNiet gecategoriseerd