Synchro-duetten op interregio

Afgelopen weekend zwom een selectie van synchroonzwemsters van zwemvereniging ZCNF’34 in Zoetermeer een InterRegio wedstrijd voor senioren. Op deze wedstrijd werden goede duetten gezwommen

De InterRegio wedstrijden zijn landelijke wedstrijden waar ook internationaal zwemmende toppers aan mee doen, waardoor het niveau soms extreem hoog ligt. De vereniging uit Oosterwolde ging dan ook niet naar Zoetermeer met medailles in het achterhoofd, maar met de doelstelling om de zwemsters op niveau te laten zwemmen, iets waar ze volgens trainster Albertine Vledder alleen maar beter van worden: “Het is enorm inspirerend voor onze zwemsters om de échte toppers aan het werk te zien en dan te beseffen dat ze in dezelfde wedstrijd uitkomen. Dat we daar dan gelijk met drie duetten staan maakt dat ik apetrots ben op mijn meiden

Het eerste duet bestond uit Bianca Bos en Marije de Jong. Zij waren niet alleen het eerste duet van ZCNF’34, maar moesten ook als allereerste beginnen. Omdat ze ervaren zwemsters zijn, die al lang bij de vereniging zwemmen, lieten ze zich daar niet door van de wijs brengen en ze lieten dan ook een goed stuk zien, wat hun een puntentotaal opleverde van 55.300.

Als tweede duet kwamen Ilse Weggemans en Clara Bosma in actie op de muziek ‘Chopper Chase’. Zij zwemmen voor het eerst samen een duet en dat is binnen het synchroonzwemmen lastig; het komt aan op elkaar aanvoelen en dat heeft tijd nodig. Het leek er dan ook een tijdlang op dat ze niet klaar zouden zijn voor deze wedstrijd, maar door een eindsprint in de oefeningen lukte het ze toch. Dat wierp zijn vruchten af want met een score van 53.300 punten waren ze zeer tevreden.

Het laatste duet werd gezwommen door de zussen Janneke en Henriëtte Tingen. Zij zwemmen al langer samen en voelen elkaar dan ook goed aan. Ze zwommen samen het stuk “La grande Cascade” en kregen daarvoor een goede score van 56.500 punten. Hiermee bereikten ze uiteindelijk een 9e plaats in het eindklassement van deze wedstrijd.