Synchroonzwemsters zwemmen Corona-cup

Ook voor de synchroonzwemsters van ZCNF’34 uit Oosterwolde ligt het wedstrijdseizoen al sinds maart stil; nog wel trainen, maar geen wedstrijden meer. Om toch het wedstrijdgevoel een beetje vast te houden, organiseerde de vereniging afgelopen weekend een wedstrijd voor de eigen zwemsters.

Omdat de vereniging genoeg eigen juryleden heeft, was dit mogelijk. Met een gewijzigde samenstelling van de jury was het mogelijk binnen de Coronaregels toch een wedstrijd te organiseren. In plaats van 2 panels van 5 juryleden, werd nu gewerkt met 1 panel van 3 juryleden en daar waar er per panel 2 secretarissen zitten, was er nu maar 1. Omdat de hoofdscheidsrechter zelf ook in de jury zat, was het mogelijk om met 4 officials de hele wedstrijd te organiseren.

Omdat er met maar een panel werd gezwommen en met eigen juryleden, telt de wedstrijd niet mee als officiele wedstrijd voor de KNZB, maar daar was het trainster Albertine Vledder ook niet om te doen: “we willen onze zwemsters blijven boeien en binden en daarom organiseren we van alles om het een beetje leuk te houden. Sommige zwemsters leven helemaal voor de wedstrijden dus daarom proberen we op deze manier wat wedstrijdspanning op te bouwen”.

Dat dat lukte, bleek wel uit de reacties van de zwemsters zelf; menig zwemster vond het water “anders” zwemmen dan in een normale training. In de uitslag was het uiteindelijk Janny Vledder die met 62,9633 punten de eerste prijs mee naar huis nam, gevolgd door Henriëtte Tingen met 60,5107 punten en Jacquelien Nijenhuis met 59,2477 punten.

De volledige uitslag is hier te vinden.