Seizoen geopend

… en hierbij verklaren we met z’n allen het seizoen voor geopend …

In het laatste weekend van het zomerseizoen van het Bosbad in Appelscha vierde Z.C.N.F. ‘34 de feestelijke opening van het zwemseizoen. 103 Leden en introducés waren op het evenement afgekomen dat dit jaar zijn eerste editie had.

Er werd volop gedoken, gezwommen en ook de glijbanen waren in trek. Door de organisatie was een ‘springplankcompetitie’ aangekondigd en zo’n 25 zwemmers deden daar aan mee. Bedoeling van deze competitie was zo origineel mogelijk van de duikplank af te springen of te duiken. Een aantal deelnemers kozen voor de lage duikplank, maar ook de hoge duikplank was niet te hoog voor een aantal zwemmers. Een aantal zwemmers kwamen verkleed bij de duikplank aan, er waren prinsessen, clowns, Harry Potter, een duiker in pak met duikbril en snorkel en ook graaf Dracula was ook naar Appelscha gekomen. De sprongen werden door een deskundige jury, bestaande uit Arend, Jorens en Ruben beoordeelt en na goed overleg werden de volgende zwemmers met een prijsje beloond.

Lage duikplank: Jasmijn, Jonneke, Milan
Hoge duikplank: Lieke, Sophie en Joshua, Lotte.

Er werd ook stilgestaan bij de beste verkopers van loten van de Grote Clubactie 2020. Elin, Hendrea, Roelof Jan, Fenna en Jasmijn hadden samen ruim 160 loten verkocht en werden door de penningmeester in het zonnetje gezet en ontvingen een presentje. 

In het diepe gedeelte van het zwembad was een waterstormbaan waar geklimd en geklauterd werd. Onderweg werd angstvallig geprobeerd niet in het water te belanden, aan het eind was er geen weg terug en belandden de zwemmers via een glijbaan alsnog in het water.

Aan de inwendige mens was ook gedacht, voor iedereen was er limonade en een patatje klaar.

“Na een bijzonder jaar waarin de meeste activiteiten, wedstrijden en uitvoeringen niet door konden gaan, wilden we dit nieuwe seizoen spetterend openen. Dat is goed gelukt, ik heb vandaag veel enthousiaste zwemmers gezien en hoop dat we dit jaar weer veel plezier aan onze sport en elkaar mogen beleven,” aldus voorzitter Fonger van Veenen.