Synchro NK ploeg compleet

Janneke Tingen is blij met haar limiet

Trainster Albertine Vledder van ZCNF’34 is in haar nopjes; ze heeft 8 synchroonzwemsters met een limiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Vorige week plaatsten de eerste vier zwemsters zich al bij de eerste synchroonzwemwedstrijd die in anderhalf jaar werd gehouden. Afgelopen weekend werd er in Raalte alweer een wedstrijd gezwommen, ditmaal een interregiowedstrijd voor senioren. Daarbij plaatsten zich nogmaals vier zwemsters waardoor ZCNF’34 met een volledige ploeg naar het NK kan.

En dat is voor het eerst. Al eerder plaatste de club uit Oosterwolde zich voor het NK. In voorgaande jaren werden mooie resultaten behaald met meer dan eens een notering in de top-10, maar nog nooit met een voltallige ploeg van acht zwemsters.

Vorige week plaatsten Janny Vledder, Jacquelien Haisma, Hendrea Tingen en Bianca Bos zich al voor het NK. Afgelopen weekend kwamen daar Marije de Jong, Janneke Tingen, Moniek Bos en Kim de Vries bij. Om je te plaatsen voor het NK moeten de senioren een minimum score zwemmen van 55 punten in een wedstrijd. Normaal gesproken moet dat twee keer voor een toegangsbewijs tot het NK, maar omdat er dit seizoen minder wedstrijden zijn is nu 1 limiet voldoende.

Trainster Vledder was dan ook blij verrast met deze complete ploeg: “het is echt een droom voor een trainer en het kan nog mooier worden want we hebben nog een paar meiden die er tegenaan zitten en met nog een paar wedstrijden te gaan hebben we misschien zelfs reservezwemmers”

Uitslagen:
Jacquelien Haisma (61,3334), Janny Vledder (60,4762), Marije de Jong (57,0655), Hendrea Tingen (57,0417), Janneke Tingen (56,3572), Moniek Bos (56,2173), Kim de Vries (55,2054), Soraya Range (53,4821), Eva de Vries (52,6279) en Angela Voskuilen (49,3423)

De volledige uitslag is te vinden op onze uitslagenpagina