Synchroonzwemsters in Heerenveen

Afgelopen weekend zwommen de synchroonzwemmers van ZCNF’34 uit Oosterwolde een figurenwedstrijd in Heerenveen. De vereniging kwam met diploma’s en limieten weer naar huis. De wedstrijd werd gehouden in afgeslankte vorm in verband met corona.

Zo werden er geen vijf juryleden per categorie opgesteld maar slechts drie. Normaal gesproken geven vijf juryleden hun score, waarna de hoogste en de laagste afvallen en van de overgebleven drie het totaal wordt bepaald. Bij deze wedstrijd was het totaal van de drie juryleden gelijk het totaal voor het figuur.

In de categorie age-1 haalde Myrthe Kruisheer een mooie score van 44,2066 punten. Vooral haar derde figuur, de Kiep, ging erg goed; op dit onderdeel eindigde ze als vierde. Carmen Haisma haalde net niet de 44-punten grens met haar score van 43,9107. Roelof-Jan Noppers was de derde zwemmer van ZCNF’34 in deze categorie en behaalde 39,7465 punten.

In age-2 kwamen vier zwemmers uit. Hier was het Tessa Menger die de meeste punten haalde met 48,3544 punten. Ilse Dijkstra haalde 45,1789 en Nadine Haisma haalde haar Age-2 diploma door een puntentotaal van 45,1648 te halen. Dijkstra en Menger hadden het diploma al eerder gehaald. Elisa Vaartjes haalde 34,6211 punten, wat vooral kwam omdat de jury haar derde figuur, de Bruinvis, afkeurde. Dit is een moeilijk figuur, omdat er twee volledige draaien in zitten. Draai je niet ver genoeg of juist iets te ver dan is de jury onverbiddellijk en krijg je nul punten op dat figuur.

Bij de junioren was er wederom een diploma. Hier was het Maureen Haisma die het Juniorendiploma in ontvangst mocht nemen. Haar score was 56,1727 punten. Verdere uitslagen: Lenthe Westerlaan (49,6606), Bowien van der Vegt (56,2000) en Kim van der Wel (50,6727). Haisma en Van der Vegt haalden met hun score beide een limiet voor het NK voor junioren. Dat wordt volgend jaar in april in Zwolle gezwommen.

Bij de Senioren zwom Jetske Postema weer een keer mee. Tegenwoordig geeft ze ook training, maar dat ze het zwemmen niet verleerd is, liet ze zien door een mooi totaal van 57,3822 punten bij elkaar te zwemmen. Eva de Vries haalde het derde diploma van de dag binnen met haar score van 54,0642 punten. Ze had eigenlijk gehoopt iets hoger te halen zodat ze een limiet voor het NK zou halen, maar helaas zat dat er niet in. Het diploma was echter zeer welkom. Een limiet voor het NK zat er wel in voor Soraya Range met 55,1529 punten. Dat werd gevierd want al een paar wedstrijden probeerde ze die limiet te halen om samen met de andere senioren naar het NK te gaan. Dat gaat – zoals het nu gepland staat – in januari volgend jaar gezwommen worden.

Een limiet met een traan werd gehaald door Henriëtte Tingen. Door een langdurige blessure aan haar knieën kon zij lange tijd niet zwemmen. Op deze eerste wedstrijd na lange tijd haalde ze een mooie score van 56,9541 punten, wat op zich genoeg is voor het NK, maar door haar trainingsachterstand gaat dat er niet van komen. Ook Angela Voskuilen liet een goede wedstrijd zien; de afgelopen wedstrijden laat ze een gestage groei zien en deze wedstrijd haalde ze voor het eerst boven de 50 punten. Haar score van 50,0795 mag ze dan ook trots op zijn.

De volledige uitslag is hier te vinden.