Goud en Brons voor Gea Kuiper

In zwembad De Steur in Kampen organiseerde zwemvereniging Deltasteur deel 6 van het Zuyderzee Mastercircuit. Masters uit heel Nederland komen in het Zuyderzee Mastercircuit tegen elkaar uit om na 8 wedstrijden het klassement op te maken. Door corona kon een deel van de wedstrijden uit de reeks niet doorgaan, zaterdag werd de draad weer opgepakt in Kampen.

Bij Masterwedstrijden komen zwemmers van 20 jaar en ouder aan de start en zijn er per 5 jaar erbij een leeftijdscategorie. Gea Kuiper vertegenwoordigde ZCNF ’34 uit Oosterwolde en kwam in de leeftijdscategorie 60+ uit op 3 afstanden. Direct aan het begin van de wedstrijd zwom Gea 200 meter wisselslag. Met een persoonlijk record van 3.38.24 werd Gea knap derde.

Hierna stond 50 meter vlinderslag op het programma. Gea werd eerste door deze afstand in 57.19 te zwemmen. Voor een masterwedstrijd waren er niet zo veel deelnemers als normaal, hierdoor kwam de derde afstand, 100 meter wisselslag, te snel na de 50 meter vlinderslag. Na slechts 10 minuten rust was het alweer tijd om het water in te duiken. De vlinderslag, rugslag en schoolslag gingen nog goed, maar de energie was op toen de laatste baan borstcrawl nog gezwommen moest worden. Haar tijd, 1.57.45, kwam niet in de buurt van de best gezwommen tijd. Op 22 oktober zwemt Gea in Emmeloord de volgende wedstrijd, ze wil daar uitkomen op de 400 meter vrije slag, een afstand waarvoor nog heel wat trainingsmeters gemaakt gaan worden de komende weken.