Hendrea onze eerste C-official

Gisteren is Hendrea in Amsterdam geslaagd voor het examen C-official. Ze is daarmee de eerste official van ZCNF’34 met die bevoegdheid en op dit moment een van de weinige C’s in Noord-Nederland.

Bij het synchroonzwemmen hebben we meerdere soorten officials nodig. Zo hebben we uiteraard juryleden. De eerste bevoegdheid daar is de zogenaamde “10/11” bevoegdheid waarmee je mag jureren bij diplomazwemmen. Wil je hogere categorieën jureren dan kun je nog een 9- of een 8-bevoegdheid halen. Een S-bevoegdheid is voor scheidsrechters.

Daarnaast zijn er ook nog M-officials. Die noteren de punten aan het bad en rekenen de scores door van de zwemmers. Als je daar nog verder carriëre in wil maken, kun je C-official worden, dan ben je – simpel gezegd – de “baas” van het technische deel van een wedstrijd. Je bent er voor verantwoordelijk dat de puntentelling en startvolgorde goed verloopt. Om de bevoegdheid te halen moest Hendrea een theorieexamen doen en zelfstandig een wedstrijd leiden als C. Dat deed ze gisteren bij een figurenwedstrijd in Amsterdam.

En dus met goed gevolg, zodat we nu een C rijker zijn. We zijn uiteraard apetrots op Hendrea!

Wil je ook helpen bij de sport van je dochter? We kunnen nog wel ouders gebruiken die een 10/11 of een M-bevoegdheid willen halen. Dat is echt niet moeilijk en zo heb je tijdens een wedstrijd mooi wat te doen in plaats van wachten op de tribune.