Jongste synchroonzwemsters houden stand

De jongste synchroonzwemsters van ZCNF’34 uit Oosterwolde zwommen afgelopen weekend een uitvoeringswedstrijd voor de Minibeat competitie in Nijverdal. Dit was de eerste keer dat ze dat deden en het ging behoorlijk succesvol.

In het noorden van het land zijn er niet heel veel verenigingen die aan synchroonzwemmen doen. Dat is een nadeel als je wedstrijden wil zwemmen en toen het aantal verenigingen in regio Noord naar drie daalde, heeft de regio als geheel aansluiting gezocht bij regio Oost. Zo zijn de wedstrijden uitdagender en wordt het gemakkelijker om juryleden te vinden. Voor de zwemmers betekent het echter dat de kans op een medaille kleiner wordt omdat er met 11 extra verenigingen nu eenmaal meer mensen meedoen aan de wedstrijd. Afgelopen weekend was de eerste keer dat de jongste zwemmers van ZCNF’34 een uitvoering zwommen in de nieuwe regio Noord+Oost.

En ook de minibeat is dit jaar voor het eerst; voor de jongste zwemmers was er tot nu toe geen competitie. Voor hen is deze minibeat opgezet, gericht op hun niveau en met een aangepaste jurering. Het voornaamste doel is het plezier in het zwemmen te vergroten. En plezier was er zeker, want de meiden werden netjes opgemaakt en kregen de mooiste badpakken aan en haarstukjes in, wat voor veel zwemsters al een belevenis op zich was. Veel nieuwigheid en de spanning was dan ook voelbaar; hoe zouden de meiden zich handhaven? Het antwoord was een opluchting, want de vereniging ging met de nodige medailles naar huis. Dat kwam ook weer niet helemaal uit de lucht vallen, want door de zwemsters en trainsters is er lang aan gewerkt. Een week geleden werd er al een geslaagde demo gegeven in het eigen bad als generale repetitie.

In de minibeat komen de zwemmers komen in zeven verschillende categorieën, afhankelijk van leeftijd en het hoogst gehaalde diploma.

In categorie 1 werd bij de groepen een bronzen medaille gehaald door Femke Poel, Melissa Worst, Marlynn van Berkum en Lana Vugteveen. Zij zwommen op “Aloha”.

In categorie 2 zwom het trio Fenna van Veen, Joyce Schipper en Noa Dolstra. Zij vielen net buiten de medailles maar haalden een mooie vierde plaats met “Did I mention”.

In categorie 3 werd bij de groepen een tweede medaille gehaald, een zilveren dit keer. De groep zwom op muziek van “Madagascar” en bestond uit Cheyenne Bruinsma, Melina van der Zee, Annemiek Kraak en Kaya Koopmans.

In categorie 4 haalde Seline Kruize het eerste goud binnen met haar solo, maar er was nog meer goud want de groep, bestaande uit diezelfde Seline Kruize, Mare van Berkum, Jonneke Uneken en Lynn van der Heide was ook daar te sterk voor de concurrentie en ging naar huis met de gouden medaille.

Het goud was nog niet op want in categorie 5 was er weer solo-goud. Dit keer voor Rowena Hooijsma op muziek met de toepasselijke naam “Better when I’m dancing”. In dezelfde categorie was er nog een medaille voor haar want samen met Nathalie de Boer zwom ze een duet en daar haalde het tweetal een knappe derde plaats en dus een bronzen medaille.

Na afloop toonden de trainers zich moe maar voldaan. Trainster Jetske Postema: “Het is mooi om te zien dat het goed ging, de meiden hebben er zichtbaar plezier in en voor de trainers is het goed om te zien dat hun harde werken wordt beloond, want we kunnen kennelijk goed meekomen met de verenigingen in Oost

De volledige uitslag is hier te vinden.