Masters goed van start

Waar de jongste zwemmers zaterdag in Oosterwolde zwommen, werd door Gea Kuiper zondag meegedaan aan een wedstrijd in het Zuiderzee Masters Circuit. Na 25 maanden wachten werd er eindelijk weer een wedstrijd georganiseerd in dit circuit.

De wedstrijd was in het 50-meter zwembad de Hoornsevaart in Alkmaar. Omdat er door de coronapandemie nog geen wedstrijden zijn geweest, werd er niet gezwommen voor punten voor het klassement. Gea Kuiper zwemt in de leeftijdscategorie 60+ en had zich voor 2 afstanden ingeschreven. De 100 meter rugslag werd in 2.00.87 afgelegd. Met deze eindtijd was ze slechts 1 seconde langzamer dan haar persoonlijk record, een mooi resultaat als je bedenkt dat er zo lang geen wedstrijden zijn geweest. Naast de rugslag, kwam Gea later in de wedstrijd uit op de 400 meter vrije slag.

Met haar tijd op deze afstand, 8.02.13, was Gea zeer tevreden. “Het was heel fijn weer mee te kunnen doen aan een wedstrijd. Dat hebben we wel gemist de afgelopen 2 jaar. Ik hoop dat het volgend seizoen het circuit weer helemaal gezwommen kan worden en we met een aantal zwemmers uit Oosterwolde meedoen en mee kunnen dingen naar eremetaal.