Mini-synchro’s boeken maxi succes

Afgelopen zaterdag zwommen de jongste synchroonzwemsters van ZCNF’34 uit Oosterwolde een wedstrijd in hun MiniBeat competitie in Drachten. Dat de jongste zwemsters meedoen aan wedstrijden is helemaal niet zo vanzelfsprekend bij het synchroonzwemmen want …

de wedstrijden zijn meestal voor de hogere categorieën. De indeling bij het synchroonzwemmen is dat er vijf basisdiploma’s zijn en vier wedstrijddiploma’s. De eerste vijf kun je halen met diplomasessies, te vergelijken met diplomasessies bij de reguliere zwemdiploma’s. Juist omdat de jongste zwemsters geen wedstrijden zwemmen is de MiniBeat competitie bedacht; een competitie met aangepaste normeringen en figuren voor de jongste zwemsters, die variëren in leeftijd van zes tot 15 jaar. Voor ZCNF’34 deden in totaal 15 meisjes mee met deze wedstrijd.

In categorie 1 zwom Femke Poel naar een tweede plaats en ze mocht dankzij haar score van 26,4142 punten dan ook met de zilveren medaille naar huis gaan. Bij twee van de vier figuren was ze de beste, maar op de andere twee figuren verloor ze net te veel punten om te kunnen winnen. Fenna d’Hont werd verdienstelijk vijfde met 23,7879 punten en Marlynn van Berkum wist nog net binnen de top-tien te eindigen met een score van 22,2727 punten.

In categorie 2 was het Annemiek Kraak die bijzonder opviel. Zij zwemt nog niet zo lang bij de vereniging maar haalde hier al wel een zeer mooie score van 24,4310 punten, wat haar een zesde plaats in deze categorie opleverde. Verdere uitslagen: Noa Dolstra (21,3415), Joyce Schipper (19,9188) en Fenna van Veen (14,2278). In categorie 3 zwommen twee meisjes van ZCNF’34. Melina van der Zee haalde hier 24,5239 punten en Cheyenne Bruinsma 16,2924 punten.

In categorie 4 ging de vereniging met zowel het goud als het zilver naar huis. Seline Kruize pikte het zilver in met 26,6953 punten. Ze was maar liefst op drie van de vier onderdelen de beste maar liet te veel punten liggen op het balletbeen. Hierdoor ging haar clubgenote Mare van Berkum met het goud naar huis met een score van 27,3564 punten. Verder in deze categorie: Jonneke Uneken (16,5805) en Lynn van der Heide (10,6609).

In categorie 5 was er wederom een goede prestatie. Hier was het Rowena Hooijsma die met precies 25,0000 punten de vierde plek haalde en maar net buiten de medailles bleef. Op de Dolcohouding was ze zelfs de beste van iedereen. Maar er waren er meer die goed presteerden, want Nathalie de Boer verraste jury en trainers door een ijzersterke Duikboot te laten zien waarmee ze op dat onderdeel iedereen versloeg. Het was niet genoeg om haar op het podium te krijgen, maar zorgde wel voor een mooie score van 21,7157 punten.

Trainster Marja de Vries was dan ook trots op haar meiden: “sommige meiden vonden het wel wat spannend of zelfs moeilijk omdat ze niet zo aan wedstrijden gewend zijn, maar dat geeft niks; we zijn er om te leren en als ze plezier in het zwemmen hebben dan komt de rest vanzelf wel”

De volledige uitslag is op onze uitslagenpagina te vinden.