Minoren in de prijzen

Zaterdag zwommen de minioren van ZCNF ’34 uit Oosterwolde in Meppel deel 2 van het Miniorencircuit.

Jesse Spoelstra en Thijs Scholtens Ausma legden beslag op de vijfde en tweede plaats en ontvingen een mooie medaille voor hun prestaties. Fenna van Huis eindigde niet op het podium, maar zwom wel 3 heel goede persoonlijke records.

In programma 3 zwom Jeanne van Dinteren 50 meter schoolslag in een gemengde serie, waar 3 jongens en 3 meisjes tegen elkaar zwommen. Jeanne tikte aan na 1.04.21. Op de 100 meter rugslag draaide Jesse Spoelstra bij het inzetten van het keerpunt te vroeg van rug- naar buikligging, dit leverde een diskwalificatie op. Hierna kwam Jeanne alweer in actie op de 50 meter vrije slag. Ze zwom een klein persoonlijk record en finishte na 50.51. Thijs Scholtens Ausma kwam voor 50 meter rugslag aan de start. In een spannende race werd hij met maar 0.17 verschil tweede in 59.18. Fenna van Huis begon ook met 50 meter rugslag. Ze verbeterde haar tijd met ruim 4 seconden naar 58.70 en werd knap vierde. Jesse Spoelstra zwom de langste afstand, hij startte op 200 meter vrije slag. Met 4.22.39 was hij langzamer dan zijn persoonlijk record.

Op de 50 meter rugslag verbeterde Jeanne van Dinteren haar tijd naar 58.99. Thijs Scholtens Ausma startte op de 100 meter vrije slag voortvarend en wist het tempo goed vol te houden. Hij scherpte zijn tijd met 30 seconden aan naar 1.57.50 en werd hiermee tweede. Ook Fenna van Huis was goed op dreef op de 100 meter vrije slag, ze verbeterde haar snelste tijd met 22 seconden naar 2.02.25. Jesse Spoelstra zwom voor de eerste keer 50 meter vlinderslag in een wedstrijd. Hij legde de afstand af in 1.10.16. De wedstrijd werd afgesloten met een estafette waar alle zwemmers in teams werden ingedeeld. Jeanne van Dinteren zwom in het winnende team.

Hierna was het tijd voor de prijsuitreiking, waar Thijs en Jesse hun medailles kregen uitgereikt. Fenna van Huis en Jeanne van Dinteren kregen een herinneringsmedaille.

Er is vandaag goed gezwommen, met mooie persoonlijke records als resultaat,” zegt trainster Ingrid Veenstra. “We gaan ons voorbereiden op het volgende deel van het circuit op 3 december in Hoogeveen en proberen daar weer te knallen.”

De volledige uitslag is te vinden op onze uitslagenpagina