Synchroonzwemsters halen finale op NJK

Afgelopen zaterdag zwommen synchroonzwemsters Maureen Haisma en Bowien van der Vegt van ZCNF’34 in Zwolle het NK voor junioren. En dat deden ze bepaald niet onverdienstelijk. Sterker nog; in Zwolle werd dit weekend clubgeschiedenis geschreven.

Om zelfs maar te mogen zwemmen moeten er eerst limieten gezwommen worden op reguliere wedstrijden. Deze horde hadden Haisma en van der Vegt al eerder genomen en vorige maand lieten ze in Bodegraven bij een regiowedstrijd al zien goed op koers te liggen.

Bij het NJK moeten de zwemsters eerst technische figuren zwemmen. De score van de zwemsters samen bepaalt dan of ze als duet door mogen naar de finale waar dan een vrije uitvoering op muziek gezwommen mag worden. De beste 15 duetten gaan door naar de finale.

De figuren gingen heel goed, zodat de verrassing groot was dat het duo zich had geplaatst voor de finale. Voor zover bekend is dat nog niet eerder in de clubgeschiedenis voorgekomen. Vorige maand kreeg het duo feedback van de juryleden waar ze nog aan konden werken en de afgelopen maand werd daar dan ook met meerdere coaches aan gewerkt; Jacquelien Haisma en Anita Bul wijdden zich aan het technische deel en Janny Vledder aan het muzikale deel. En met succes, want de met de uitvoering van het duet scoorden ze nu een vol punt hoger dan een maand geleden op de interregio wedstrijd.

Coach Janny Vledder: “ook nu hebben we weer hele waardevolle feedback gekregen die we weer meenemen naar de komende regiouitvoeringen, maar we gaan eerst dit succes vieren!