Synchroonzwemsters zwemmen NK

De synchroonzwemsters van ZCNF’34 zwommen dit weekend in Hoofddorp mee op het NK. De groep wist zich op zaterdag te plaatsen voor de finale en eindigde na twee dagen zwemmen net buiten de top-tien.

Het was voor de club uit Oosterwolde alweer drie jaar geleden dat ze present waren op het NK. Vorig jaar werd het vanwege Corona niet georganiseerd en in 2020 richtte de groep zich op een ander evenement, dat uiteindelijk vanwege Corona ook niet doorging. Het was dus al even geleden dat de ploeg op dit niveau gezwommen had en het was dan ook van tevoren spannend hoe het uit zou gaan pakken. De uitgangspositie was goed; in 2019 bestond de ploeg nog uit 7 zwemsters, maar dit jaar hadden maar liefst 9 zwemsters zich geplaatst zodat coach Albertine Knol-Vledder zelfs de luxe van een reserve had.

Foto’s door Julia Croz

Toch werd het een lastige wedstrijd. De club had ingezet op een nieuwe kür die voor de nieuwe zwemsters al pittig genoeg was, maar vanwege verschillende coronagevallen in de ploeg kon er praktisch nooit in de volledige bezetting getraind worden. En dat is lastig in een sport waarbij het vooral op de details aankomt. De eerste dag werd de technische uitvoering gezwommen; een kür met verplichte elementen op de muziek “Baboushka”. Hier scoorde de ploeg 54,6933 punten mee, wat een 11e plaats opleverde. De tweede dag stond in het teken van de vrije uitvoering. Hierbij zijn er geen verplichte elementen en deze kür duurt meer dan een minuut langer dan de technische uitvoering.

Foto’s door Julia Croz

De score op de vrije uitvoering met als thema “Jungle” was een stuk beter; hier werd 58,4667 punten gehaald zodat het totaal uitkwam op 113.1600 punten. Dat was minder dan de ruim 116 punten van 2019, wat volgens de ZCNF’34 coach toegeschreven kan worden aan de nieuwe kür, de nieuwe samenstelling van de ploeg en de gebrekkige voorbereiding. “het is jammer dat we niet vaker als volledige groep hebben kunnen zwemmen, dan zouden we zeker hoger geëindigd zijn, maar deze groep gaat groeien en volgend jaar gaan we zeker weer een top-10 notering halen”

De groep zwemsters bestond uit Moniek Bos, Soraya Range, Kim de Vries, Marije de Jong, Bianca Bos, Hendrea Tingen, Janny Vledder, Jacquelien Haisma-Nijenhuis en Janneke Tingen