Synchrozwemsters op koers voor NJK

De synchroonzwemsters Maureen Haisma en Bowien van der Vegt van ZCNF’34 zwommen dit weekend een Interregio wedstrijd in Bodegraven. Het tweetal zwom een duet als voorbereiding op de Nederlandse Jeugdkampioenschappen die op 9 april in Zwolle worden gezwommen. Haisma en Van der Vegt zwemmen dit jaar voor het eerst samen, maar in Bodegraven bleek al wel dat de twee goed bij elkaar passen.

Bij synchroonzwemmen gaat het er om dat je bij duetten elkaar goed aan kan voelen. Koppels die vaker samen zwemmen kennen elkaar dan ook vaak al goed. Bij een nieuw duo is dat een kwestie van wennen. Dat de zwemsters goed bij elkaar passen, bleek al in de training; in korte tijd moest een nieuw stuk worden ingestudeerd en dat ging behoorlijk goed. Toch ontging het de jury ook niet dat er links en rechts nog een beetje geschaafd moest worden; de feedback was dat de meiden capaciteiten genoeg in huis hebben om nog wat extra moeilijkheid toe te voegen in het middenstuk, en de uitvoering (gelijkheid en techniek) nog te verbeteren.

Bij de uiteindelijke score bleek dat ook. De jury geeft punten voor de uitstraling, de artistieke impressie en voor de moeilijkheid. Op de artistieke impressie zat het zeker goed omdat daar de meeste punten werden binnengehaald. De uiteindelijke score was dan ook best goed: 54,9000 punten waarmee het duo een 7e plaats haalde.

Coach Janny Vledder: “Deze interregio wedstrijd wordt door de meeste verenigingen gebruikt als voorbereiding op het NJK dus je kunt nu al mooi zien hoe je staat ten opzichte van andere verenigingen. Als ik dan zie dat ze uiteindelijk 7e worden, tussen allerlei topclubs in, dan vind ik dat ze het super gedaan hebben”

Bekijk hier het duet van Maureen en Bowien: