Jonge talenten schitteren op MiniBeat

Op 11 februari vond in Sportstad Heerenveen de MiniBeat plaats; een wedstrijd speciaal bedacht voor jonge synchroonzwemsters die nog niet alle basisdiploma’s hebben gehaald. ZCNF’34 deed met een grote groep meisjes mee aan de wedstrijd.

De indeling bij het synchroonzwemmen bestaat uit vijf basisdiploma’s en vier wedstrijddiploma’s. Voor de zwemsters vanaf zes jaar is de MiniBeat bedacht. Deze wedstrijd is speciaal ontworpen om jonge zwemsters in staat te stellen mee te doen aan wedstrijden. Met versoepelde normeringen en figuren die speciaal voor deze leeftijdsgroep geselecteerd zijn is het voornaamste doel de jongste zwemsters op een soepele manier kennis te laten maken met de wedstrijden in het synchroonzwemmen. Normaal gesproken zijn er voor deze jonge zwemsters alleen diplomasessies, maar de MiniBeat geeft hen de kans om ervaring op te doen met wedstrijden.

Voor 5 panels van juryleden werden er mooie resultaten behaald: in categorie 1 eindigde Lana Vugteveen op de derde plaats, gevolgd door Tessa Sjoers en Felicia Weiland die eveneens derde werden in respectievelijk categorie 2 en categorie 3. In categorie 5 eindigde Jonneke Uneken op de tweede plaats en Rowena Hooijsma werd tweede in categorie 7.

Trainster Yvonne Postma was dan ook zeer tevreden over de geslaagde middag. “Met 5 panels waar overal meisjes van ons mee deden hadden we af en toe een handje te kort, maar de meiden hebben een mooie wedstrijddag beleefd“, aldus Yvonne.

De deelnemers aan de wedstrijd waren Lana Vugteveen en Noa Eizinga in categorie 1, Tessa Sjoers, Fenna van Veen, Fenna d’Hont, Melissa Worst en Femke Poel in categorie 2, Cheyenne Bruinsma, Annemiek Kraak, Noa Dolstra, Joyce Schipper en Felicia Weiland in categorie 3, Lynn van der Heide en Kaya Koopmans in categorie 4, Jonneke Uneken in categorie 5 en Rowena Hooijsma, Nadine Haisma, Ilse Postma en Myrthe Kruisheer in categorie 7.

De volledige uitslag is te vinden op onze uitslagenpagina