Open Nederlandse Masters Kampioenschap

Afgelopen weekend hebben de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen zwemmen in Heerenveen plaats gevonden. Het kampioenschap werd druk bezocht, meer dan 140 verenigingen uit binnen-en buitenland. Het was een groot succes omdat dit weer de eerste kampioenschappen waren na een periode van drie jaar.

Van zwemclub ZCNF‘34 uit Oosterwolde namen deel Gea Kuiper en Marius Ros. Er wordt gezwommen in leeftijdsklasses van 5 jaar. Gea Kuiper had haar opgeven voor 6 afstanden verdeeld over drie dagen maar door de grote deelname mocht ze slechts op twee afstanden starten.

Gea Kuiper zwemt in de leeftijdsklasse 60+. Vrijdagmiddag start ze op de 50 meter vrije slag en eindigt in een tijd van 0.47.13, waarmee ze haar pr met 2,4 seconde aanscherpt

Zondagochtend gaat Marius Ros voor de 800 meter vrije slag, hij zwemt in de leeftijdsklasse 60+. Na een mooi stabiel gezwommen race eindigt hij in 12.19.41, wat hem een 5e plaats oplevert.

Zondagmiddag start Gea Kuiper op de 200 meter rugslag. Ondanks extra trainingen op de keerpunten ging het toch mis werd ze gediskwalificeerd. Hierdoor komt er geen tijd bij de uitslagen.

De uitslagen zijn te vinden op onze uitslagenpagina.