Synchroonzwemsters scoren in Heerenveen

Afgelopen zaterdag zwommen de synchroonzwemsters van ZCNF’34 uit Oosterwolde een techniekwedstrijd in Sportstad Heerenveen. Inzet was vormbehoud en peilen in hoeverre de focus op techniek zijn vruchten afwerpt. Mooie bonus was dat er in ieder geval al één diploma werd uitgereikt nog voordat er gezwommen was.

Dat lot viel Elisa Vaartjes te beurt. In een vorige wedstrijd had zij haar seniordiploma gehaald, maar door technische problemen kon dat niet gecontroleerd worden, waardoor de uitreiking noodgedwongen op moest schuiven. Inmiddels zijn alle checks geweest en kon Elisa alsnog haar welverdiende diploma in ontvangst nemen van de scheidsrechter.

In categorie Age-2 zwom Carmen Haisma verrassend goed. Op het onderdeel “Rio gestrekt been” was ze zelfs de beste. Overall haalde ze een vierde plaats en was slechts 0,2 punt van een bronzen medaille verwijderd. Haar score van 58,6364 was tevens goed voor een limiet voor de synchrobeat, de Nederlandse Kampioenschappen voor meisjes tot 16 jaar. Ook een limiet in Age-2 was er voor Seline Kruize. Met 51,0909 zat ze ruim twee punten boven de benodigde 49 punten voor een limiet, iets waar zowel Kruize als trainster Albertine Vledder erg blij mee was.

Bij de junioren debuteerde Rowena Hooijsma. In haar eerste juniorenwedstrijd liet ze gelijk zien dat ze daar wel degelijk thuishoort want met een score van 50,2266 punten kan ze zeer tevreden zijn.

Bij de senioren kwamen maar liefst acht dames van ZCNF’34 in actie. Ook hier werden goede resultaten behaald, want maar liefst vijf van de acht haalden een ploeglimiet voor de Nederlandse Kampioenschappen. Elisa Vaartjes liet zien dat ze de vorige wedstrijd niet per ongeluk het diploma had gehaald want met 56,9200 punten zat ze wederom boven de diplomagrens. Datzelfde deden Janneke Tingen (57,8400), Hendrea Tingen (57,6934), Moniek Bos (57,6734) en Eva de Vries (55,7066). Net daaronder bleven Bowien van der Vegt (53.9866). Ilse Dijkstra (52,8334) en Maureen Haisma met 48,2800 punten.

Trainster Albertine Vledder toonde zich na afloop tevreden:ook al struikelden er vandaag een paar op de Combined Spin met zijn zeven draaien, ik kan niet anders dan concluderen dat we het goed doen. We focussen tegenwoordig veel op techniek en je ziet nu al resultaat”