Synchroonzwemsters zwemmen inter-regionaal

Op zaterdag 22 april zwommen de Age-2 synchroonzwemsters van ZCNF’34 in Capelle aan den IJssel een uitvoering voor de Interregio competitie. Dit zijn wedstrijden voor één categorie waar zwemsters uit het hele land aan meedoen.

Het was een lange dag met een reis naar Capelle aan den IJssel voor drie zwemsters van ZCNF’34. Elisa Vaartjes, Carmen Haisma en Seline Kruize reisden samen met trainsters Marije de Jong en Jacquelien Haisma af voor een AGE-2 Interregio wedstrijd. Bij deze wedstrijden zwemmen clubs uit het hele land mee en deze worden vaak ook als graadmeter gebruikt voor de nationale kampioenschappen.

Elisa Vaartjes was geloot om als tweede te beginnen maar omdat het meisje voor haar uitviel, moest ze als allereerste. Ze trok zich er niets van aan en zwom haar uitvoering “Fate of the Clockmaker” overtuigend; met een gebalanceerde score op moeilijkheid, uitstraling en artistieke impressie haalde ze uiteindelijk 51,2000 punten.

Na de pauze zwommen Carmen Haisma en Seline Kruize samen hun duet op “Mirage” en ook zij haalden mooie resultaten; met meerdere zessen in hun score stond de eindstand uiteindelijk op 57,2333 punten, iets waar trainster Marije de Jong heel blij mee was: “in vergelijking met andere verenigingen zijn wij maar een klein cluppie, maar we laten toch maar weer bovengemiddelde resultaten zien, ik ben apetrots op deze kanjers!”

De volledige uitslag is hier te vinden.