Zwem4daagse in Oosterwolde opnieuw een succes

Afgelopen week werd in het binnenbad van Oosterwolde, Zwembad De Boekhorst, de tweede editie van de Zwemvierdaagse georganiseerd. Dit evenement wat werd georganiseerd door de samenwerking tussen LACO en ZCNF ’34, bracht zo’n 80 enthousiaste zwemmers bijeen voor een sportieve en gezellige week vol zwemplezier.

Van maandag tot en met vrijdag kregen deelnemers de kans om vier van de vijf avonden deel te nemen aan de Zwemvierdaagse. Hierbij kon gekozen worden uit afstanden van 250, 500 of 1000 meter. Maar de Zwemvierdaagse was meer dan alleen zwemmen. Elke avond werd ook een speciale activiteit aangeboden om de deelnemers extra te motiveren en te vermaken. Maandagavond kon er meegedaan worden aan de glijbanenrace, waarbij de deelnemers van de waterglijbaan raceten om de snelste tijd neer te zetten. Dinsdagavond stond in het teken van schatduiken. De zwemmers gingen hierbij op zoek naar verborgen schatten op de bodem van het zwembad. Woensdag was de luchtbeddenrace, op eigen wijze werd op een ronde zwemband, flamingo of zeepaardje voortbewogen, wat leuke en grappige races opleverde. Donderdagavond konden de deelnemers hun beste dansmoves in het water laten zien tijdens het discozwemmen.

Op de laatste avond van de Zwemvierdaagse was het tijd om de prestaties van de deelnemers te belonen. Aan alle zwemmers die de uitdaging van 4 dagen zwemmen hadden voltooid werden de welverdiende medailles uitgereikt. De meeste zwemmers deden voor de eerste of tweede keer mee, één zwemmer zwom al voor de 28 ste keer. Een speciale gast tijdens de medaille-uitreiking was Krokobil, de mascotte van LACO. Deelnemers kregen de kans om met Krokobil op de foto te gaan en hun herinneringen aan deze geweldige week vast te leggen.

Al met al was de tweede editie van de Zwemvierdaagse in Zwembad De Boekhorst een groot succes. We kijken nu al uit naar de volgende editie en hopen opnieuw een geweldige week vol zwemplezier te beleven.