Geslaagde Synchrobeat en NK Combo

Afgelopen weekend werden in Den Haag twee NK’s gehouden voor de synchroonzwemmers; de Synchrobeat, het NK voor meisjes tot 16 jaar en het NK Combo voor senioren. ZCNF’34 deed bij beide mee.

Voor de Synchrobeat moeten eerst limieten worden gehaald, maar dat was voor Carmen Haisma en Seline Kruize geen enkel probleem; in het afgelopen seizoen werden die vlot gehaald. Nu moesten ze op het hoogste niveau hun kunsten laten zien. Dat ging hen goed af, want Carmen haalde een score van 57,0364 en Seline 51,4787. Dat waren mooie scores, maar gecombineerd niet genoeg om samen de duet-finale te mogen zwemmen. Toch was coach Anita Bul tevreden: “de meiden hebben goed gezwommen en mooi ervaring op kunnen doen op het hoogste niveau”

De senioren waren naar Den Haag gereisd om daar hun Vrije Combinatie te laten zien. De combo is een vier minuten durende uitvoering van 10 zwemmers, waarin alle onderdelen aan bod komen, solo, duet en groep. Zo kan er op het ene moment een groep van acht zwemmers actief zijn, even later twee en weer even later alle tien. Of juist maar één. Dat maakt de vrije combinatie afwisselender dan de individuele onderdelen. De ploeg uit Oosterwolde heeft er dit seizoen goed op geoefend en de uitvoering was dan ook vlekkeloos. Van te voren was gemikt op een top-10 notering en met een 9e plaats in het uiteindelijke klassement is dat ruimschoots gehaald. Coach Knol was dan ook zeer tevreden: “de ploeg heeft echt zo goed als foutloos gezwommen, dus veel beter hadden we het hier niet kunnen doen”

De volledige uitslagen zijn hier te vinden

CategorieënNiet gecategoriseerd