Synchroonzwemsters zwemmen Fryslan Open

Nadat vorige week de jongste zwemsters hun uitvoeringswedstrijd zwommen in de vorm van de minibeat, was het afgelopen weekend de beurt aan de oudste zwemsters. De synchro-masters van ZCNF’34 zwommen in Heerenveen het Fryslan Open.

Het Fryslan Open is een wedstrijd die sinds 2019 bestaat en is sinds die tijd uitgegroeid tot een wedstrijd waar ongedwongenheid van het kampioenschap en de vriendschappelijkheid tussen de deelnemende verenigingen voorop staan. Aan deze vierde editie deden ook zwemsters van ZCNF’34 mee.

Het Fryslan Open werd dit jaar voor het eerst gekoppeld aan het NK Masters, waardoor het niveau een stuk hoger lag dan voorgaande edities. Het “Open” deel werd eer aan gedaan door inschrijvingen van zwemsters uit meerdere landen, waaronder Tsjechië, Duitsland, België, Italië, Zwitserland en zelfs Canada.

Voor ZCNF’34 deden vijf zwemsters mee aan het kampioenschap

Uitslagen dag 1 (technisch)
🍀 Solo Angela Voskuilen: 50.9067
🍀 Duet Bianca en Moniek Bos: 59.9467
🍀 Ploeg Jetske Postema, Jacquelien Haisma, Bianca en Moniek Bos: 58.2933

Uitslagen dag 2 (vrije uitvoering)
🍀 Solo Angela Voskuilen: 56.1670
🍀 Duet Bianca en Moniek Bos: 59.800
🍀 Ploeg Jetske Postema, Jacquelien Haisma, Bianca en Moniek Bos: 56.6370Trainster Albertine Knol kijkt terug op een mooi, maar ook vooral lang weekend: “het is een geweldige wedstrijd om te zwemmen, alleen al door de goede sfeer en competitie, daarnaast hebben onze dames ook prima gezwommen