Topuitvoering voor synchrodames

Afgelopen zaterdag zwommen de synchroonzwemsters van ZCNF’34 uit Oosterwolde de regionale uitvoeringswedstrijd in Raalte. De seniorenploeg had een titel te verdedigen want vorig jaar werden ze met hun ploeguitvoering eerste.

Daarnaast hadden ze nog iets goed te maken want vorig jaar had coach Knol haar zinnen gezet op de titel bij de combo-uitvoeringen, maar met een tweede plaats grepen ze toen naast de gouden medaille. Dit jaar werd er extra ingezet op het combostuk en dat loonde want de groep met 10 zwemsters werd afgetekend eerste met hun uitvoering van “Synchro Airlines”. Een combo is een variant waarbij met 10 in plaats van 8 zwemsters wordt gezwommen. Deze laten een afwisselend stuk zien, bestaande uit stukken solo, duet en verschillende andere samenstellingen. Over twee weken moet ditzelfde nummer op het NK worden gezwommen, maar met deze uitslag op zak geeft dat de zwemsters veel zelfvertrouwen.

Het senioren-ploegnummer werd nu ook gezwommen door de junioren. Zij hadden te maken met een flinke competitie van andere verenigingen en hadden daarnaast het nadeel dat hun ploeg uit slechts 5 personen bestond in plaats van 8. Dat levert direct strafpunten op en daarnaast beperkt het de ploeg in wat ze kunnen laten zien. Maar ondanks dat ze niet in de prijzen vielen was coach Knol bijzonder tevreden over de prestatie van haar meiden: “de juniorenploeg heeft in vrij korte tijd een hele moeilijke kür aangeleerd en ze hebben hem super goed gezwommen; 54 punten is echt netjes”

De senioren zelf moesten met hun ploegnummer de gouden medaille van vorig jaar verdedigen. Maar de concurrentie had niet stilgezeten en voor het ploegnummer moest de club uit Oosterwolde de eer aan een andere vereniging laten. Met 62,0667 punten en een zilveren medaille was coach Knol echter tevreden: “we hebben ons erg gericht op de combo omdat we daarmee naar het NK willen dus dat we hier niet winnen vind ik niet zo heel gek”

Wel blij verrast waren Bianca en Moniek Bos. De zussen zwommen samen een duet bij de senioren en werden daar derde met een mooie score van bijna 60 punten. Zij gaan zich nu voorbereiden op de Fryslan Open en op het NK masters. Daar zwemmen ze dezelfde kür weer.

Ook een bronzen medaille was er voor Hendrea Tingen. Zij had een druk programma want ze zwom ook in de combo en in het ploegnummer. Maar ook alleen kwam ze in actie; ze zwom een solonummer en werd met 63,1000 punten knap derde.

Verdere uitslagen:
Age-2 solo: Carmen Haisma (55,9000) en Mare van Berkum (48,6333)
Age-2 duet: Seline Kruize en Carmen Haisma (54,9667)
Junior solo: Elisa Vaartjes (56,6333)
Junior duet: Bowien van der Vegt en Maureen Haisma (61,1000)

De volledige uitslag is te vinden op onze uitslagenpagina