Over onszelf

Wij zijn ZCNF’34 en we zijn een gezonde en bloeiende zwemvereniging in Oosterwolde voor zwemmers van 6 tot 106 uit de hele gemeente en zelfs daarbuiten. Je kunt bij ons recreatief zwemmen, maar ook wedstrijdzwemmen, masterzwemmen en synchroonzwemmen.

Onze naam staat voor Zwemclub Njord Friesland. Njord is een oude Noorse god van de zeelieden en de scheepvaart. En wij zijn inderdaad in 1934 begonnen.

Wat kun je bij ons?

Wedstrijden Recreatie Synchroonzwemmen
Zowel kinderen als volwassenen kunnen bij ons aan wedstrijden meedoen. Kinderen kunnen via junioren naar speedo en later naar de selectie. Vanaf 20 jaar kun je masterzwemmen waarbij je tegen leeftijdsgenoten zwemt die van gelijk niveau zijn. Wil je sportief bezig zijn, maar niet persé in wedstrijdverband, dan is recreatie wat voor jou. Maar vergis je niet, want ook daar wordt af en toe flink doorgezwommen. Het is maar net hoe fanatiek je zelf wil zijn, maar ook hier zwem je altijd met mensen op jouw niveau. Hou je van muziek, dansen en zwemmen? Of kun je niet kiezen tussen gymnastiek, dansen en zwemmen? Waarom zou je ook? Bij synchroonzwemmen zwem je alleen, met zijn tweeën of in een groep. Je zwemt figuren en muziekstukken die je samen met de trainer oefent.

 

Moeilijk kiezen?

Moeilijk kiezen? Welnee. Het mooie van onze vereniging is dat je heel gemakkelijk kan wisselen. Kom je er na een tijdje achter dat zwemmen wel leuk is, maar wedstrijden niet, dan ga je zonder problemen over naar de recreatieafdeling. Of als je begonnen bent als synchroonzwemster, maar merkt dat wedstrijdzwemmen ook heel erg leuk is, ook dan stap je zo over. Of je gaat combineren, want ook dat kan bij ons.

Doe maar eens mee met een proeftraining en zie dat het echt zo leuk is als wij zeggen.